Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 14:04

"Не спи, це твоє весілля" - у Києві на фестивалі сучасного кіно Данії покажуть лише драматичні фільми
9

Смішна людина
Фото: Фото: kinopoisk.ru
Смішна людина
Смішна людина
Меланхолія
Меланхолія

Завтра в Києві починається фестиваль "Сучасного кіно Данії". Протягом тижня в кінотеатрі "Київ" показуватимуть чотири повнометражні фільми і збірку короткого метру.

До фестивального кіно відібрали переважно стрічки за 2011 рік. Так що ті, хто пропустив "Меланхолію" Ларса фон Трієра на великому екрані мають нагоду подивитися стрічку ще раз.

Окрім фільму-катастрофи Трієра покажуть драматичну стрічку Каспера Хольта у жанрі опери "Хуан". Харизматичний плейбой Хуан вирішує створити фільм про всіх жінок, яких він спокусив та чиї мрії зруйнував. "Смішна людина" Мартіна Зандвліета - це кінобіографія одного з найважливіших персонажів датської культурної історії минулого сторіччя, артиста Дірка Пассера. Його роль в "Тітці Чарлея" досі вважається еталонною. Дірк був абсолютною зіркою на сцені 1960-х, а за лаштунками залишався сором'язливим, невпевненим у собі.

І звісно три кіносеанси, які задовольнять найпримхливіших любителів датського кіно.

Суперкласіко

Мелодраматична комедія Оле Крістіана Мадсена, яка представляла Данію серед номінатнів на премію Оскар в 2012-му році. Це жива, кумедна і тепла історія, у якої немає звичного голівудського хепіенду та надуманого артхаусу.

Власник винної крамниці Крістіан у розпачі: його дружина, спортивний менеджер Ганна, кинула Крістіана з 16-річним сином і поїхала в Буенос-Айрес з зіркою світового футболу, молодим красенем. Одного дня Крістіан вирішує їхати до Аргентини і у всьому розібратися, натомість він потрапляє в найнепередбачуваніші ситуації.

Меланхолія

Психологічний фільм-катастрофа режисера і сценариста Ларса фон Трієра з Кірстен Данст і Шарлоттою Генсбур у головних ролях. Він отримав 31 перемогу та має 45 номінацій на престижних міжнародних кінофестивалях. Фільм складається з двох частин та прологу, в якому розповідається про гибель Землі через зіткнення з планетою Меланхолія. За кадром звучить увертюра з опери Ріхарда Вагнера "Трістан та Ізольда".

"Не спи, це твоє весілля" - перша частина фільму – весілля Жюстін. Вона розігрується в казковому багатому замку, але казка закінчується повним конфузом і крахом. За цим слідує друга частина – надія на життя, а потім примирення сестри Жюстін Клер з тим, що все одно Земля загине.

Це кіно з думками, образами та чутливою душею чорного романтика Трієра. Не даремно ж ідея сценарію прийшла до нього на сеансах психотерапії, коли він лікувався від депресії.

Короткометражна збірка

Усі п'ять фільмів - драматичні історії. Перша - анімація про восьмирічного хлопчика, який живе з матір'ю і бабусею в квартирі в гетто. Це Варшава, 1942 рік. "Сім хвилин у Варшавському гетто" знятий за реальними подіями. Хлопчик намагається витягнути моркву, яка лежить за стіною гетто. У цей час за ним уважно спостерігає двоє солдатів СС.

Короткометражка "Хлоя любить Олівію" про любовний трикутник - Хлоя любить Олівію, а Олівія зустрічається з Андреа. Хтось із них має зробити вибір. "Берік" - розповідь про дружбу і взаєморозуміння. "Миротворець" описує майбутнє - 2032 рік, де насильство і заворушення є невід'ємною частиною повсякденного життя. Людей одного з поселень тероризує скажений слон - уся надія на миротворчі сили.

"13" - драма про становлення особистості і чутливі роки статевого дозрівання. На свій 13-й день народження Емма йде в гості до батька. Його вдома немає і дівчина знайомиться з його новим бой-френдом.

Зараз ви читаєте новину «"Не спи, це твоє весілля" - у Києві на фестивалі сучасного кіно Данії покажуть лише драматичні фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі