середа, 02 вересня 2015 12:50

Названо найпопулярніший роман Агати Крісті

Названо найпопулярніший роман Агати Крісті

Найпопулярніше у світі твір британської письменниці Агати Крісті - "Десять негренят", повідомляє The Guardian. Кращу, на думку шанувальників, книгу вдалося встановити за допомогою інтернет-голосування, в якому взяли участь більше 15 тисяч осіб з різних країн. На другому місці виявився роман "Вбивство в Східному експресі", а на третьому — "Вбивство Роджера Екройда".

Онук Крісті Метью Прічард зазначив, що він чекав саме такого результату. "Це одна з тих робіт, якими моя бабуся пишалася. Я б здивувався, якщо б "Десять негренят" не виграли - це гідний переможець", - пояснив він.

Голосування провели на честь 125-річчя з дня народження письменниці, яке буде відзначатися 15 вересня.

Роман "Десять негренят" не входить у великі цикли Крісті про сищиків Эркюле Пуаро і міс Марпл. В центрі історії — десять людей різних професій, соціальних статусів і віку, які опинилися в один час на невеликому безлюдному острові. Раптово вони починають гинути один за іншим при дивних обставинах.

На сьогоднішній день у світі продали більше ста мільйонів екземплярів книги. "Десять негренят" вважається одним з найбільш комерційно успішних детективних романів за всю історію. Твір неодноразово ставили в театрі, з нього зняли кілька фільмів.

Детективи Крісті стали популярні практично відразу після їх появи в 1920-х роках. Письменниця створила 80 романів і збірок оповідань, а також 19 п'єс, які були перекладені більш ніж на 70 мов світу і, за деякими даними, поступаються за тиражами тільки Біблії і творів Шекспіра.

Зараз ви читаєте новину «Названо найпопулярніший роман Агати Крісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі