Ексклюзиви
неділя, 02 червня 2019 12:39

Назвали переможців кінофестивалю "Молодість"
5

Головну нагороду в рамках програми Molodist Teen Screen отримала стрічка «Занадто далеко» Сари Вінкенштетте, Німеччина
Фото: www.facebook.com
Спеціальну відзнаку Національного конкурсу отримав фільм Олексія Радинського «Колір фасаду – синій». Режисер та продюсерка картни Любов Кнорожок закликають КМДА припинити рейдерське захоплення приміщення кіотеатру "Київ" та інших культурних закладів столиці.
Нагороду за найкращий короткометражний фільм та приз у розмірі 00  отримує стрічка “Безумовна любов” режисера Рафаля Лисака, Польща.  Окрім того, картина отримала перемогу у номінації "Приз глядацьких симпатій"
Ґран-прі “Скіфський олень” та грошову премію в розмірі  000  за найкращий фільм фестивалю "Молодість" отримала кінострічка “Дикий”, реж. Камій Відаль-Наке, Франція. Нагороду забрав виконавець головної ролі - Фелікс Маріто.
Нагороду за найкращий фільм Національного конкурсу і грошовий приз сумою 50 000 грн.  здобула стрічка «В радості, і тільки в радості» режисерки Марини Рощиної (праворуч)

Гран-прі 48-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" отримав фільм "Дикий", французького режисера Камія Відаль-Наке. Грошовий еквівалент нагороди - $10 тис. - 268,7 тис. грн.

Головний герой стрічки - 22-річний Лео продає себе на вулиці. Хлопець прагне зустріти справжнє кохання.

Перемогу у номінації "Найкращий повнометражний фільм" та приз у розмірі $2 тис. - 53, 7 тис. грн. отримала картина "Колібрі" режисерки Кім Бо-Ра з Південної Корея.

Головна героїня фільму 14-річна дівчина, позбавлена уваги власної сім'ї. Блукає вулицями з найкращою подругою, закохується у хлопців та дівчат. Потрапляє до лікарні з невідомим діагнозом.

Очолювала журі цьогорічної "Молодості" українська актриса Ірма Вітовська.

Переможці інших номінацій:

Найкращий короткометражний фільм - "Безумовна любов", реж. Рафаль Лисак, Польща.

Міжнародний студентський конкурс - "Як запустити повітряного змія?", реж. Лоранд Ґабор, Румунія.

У Національному конкурсі найкращим фільмом визначили драму "В радості, і тільки в радості" Марини Рощиної. Режисерка отримала грошовий приз 50 тис. грн.

Головна героїня стрічки – молода мати-одиначка. Вона закохується, але не наважується розповісти обранцю, що у неї є син. Стосунки стрімко розвиваються, і зізнатися стає все важче.

У конкурсній програмі ЛҐБТК-фільмів "Сонячний зайчик"/SUNNY BUNNY відзначено такі фільми:

Найкращий ЛҐБТ-фільм - "Блондин", реж Марк Берґер, Аргентина.

Спеціальна відзнака журі - "Дикий", реж Камій Відаль-Наке, Франція.

Головну нагороду програми кіно для підлітків Molodist Teen Screen отримала стрічка "Занадто далеко" Сари Вінкенштетте, Німеччина.

Екуменічне журі та журі FIPRESCI нагородили призом за найкращий студентський фільм - "Прованс", реж. Като де Бук, Бельгія.

Найкращим повнометражним назвали драму "Руйнівниця системи", реж. Нора Фіншайт, Німеччина.

Почесну нагороду "Молодості" — "Скіфського оленя" за внесок у світове кіномистецтво отримав британський режисер Пітер Ґрінвей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сина Стівена Кінга екранізували: найгучніші серіали червня

Cпеціальні дипломи журі "Молодості" в рамках нацонального конкурсу отримали фільми

"Кохання", реж. Микита Лиськов та "Колір фасаду – синій", реж. Олексій Радинський.

Головний герой другого - Флоріан Юр'єв – архітектор, художник, скрипковий майстер, теоретик і поет. На 90-му році життя йому доводиться опанувати ще одне, цілковито нове заняття. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проект – київську "Летючу тарілку" – від перетворення на частину торговельного центру, Флоріан Юр'єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.

"Дуже символічно отримувати приз про боротьбу з рейдерами в осерді цих рейдерів - Київській міській адміністрації, спасибі за цю можливість, - сказала продюсерка фільму "Колір фасаду – синій" Люба Кнорозок на церемонії нагородження.

- Багато культурних подій змушені проводити свої заходи в цих стінах. Не розстеляти ж червону доріжку перед торгівельним центром.

Кінотеатр "Київ" було одним з останніх місць яке виживало не завдяки, а всупереч політиці міської адміністрації. Йому загрожує знищення як культурно мистецького центру. Тому що, всупереч усім законодавчим нормам, це приміщення дали новим орендарям".

Зараз ви читаєте новину «Назвали переможців кінофестивалю "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі