пʼятниця, 18 січня 2019 17:17

Назвали нового керівника Театру драми та комедії

Назвали нового керівника Театру драми та комедії
Станіслав Жирков очолить Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра. Фото: Facebook

У Департаменті культури Київської міської держадміністрації провели конкурс на заміщення посади керівника Театру драми та комедії на лівому березі Дніпра. Обрали Станіслава Жиркова. До нинішнього моменту він був керівником театру "Золоті ворота".

На користь Жиркова зняла свою кандидатуру режисерка Тамара Трунова. Вони неодноразово співпрацювали у "Золотих воротах".

"Це спільна перемога Стаса Жиркова і Тамари Трунової. - каже Станіслав. - Вона буде головним режисером і заступником директора - художнього керівника. Зробимо аналіз нинішньої ситуації в Театрі і нову програму протягом кількох днів. Це важливо для всього українського театру, безпрецедентний крок. Ніхто раніше не об`єднувався, щоб зробити щось важливе."

"Мої вистави на сцені "Золотих воріт" переносити не будемо, - продовжує Жирков. - Ставитися будуть тільки нові. Це новий виклик для нас - нові можливості і надзвичайно талановитий колектив."

У Театрі драми та комедії не існує посади "Головний режисер", її створять спеціально для Трунової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму про Шекспіра на пенсії

Станіслав Жирков — український режисер. З 2014-го очолював театр "Золоті ворота", де поставив "Слава героям", "Сталкери", "Браковані люди" та інші вистави. Також ставився у Молодому театрі, Театрі Франка та Магдебурзькому театрі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали нового керівника Театру драми та комедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі