понеділок, 23 березня 2020 18:19

Назвали номінантів на театральну нагороду "Київська пектораль" 2019

  Фото з вистави "Verba".
Фото з вистави "Verba".
Назвали номінантів театральної премії "Київська пектораль" 2019-го.

Переможців премії оголосять 27 травня 2020-го у Міжнародний день театру, передає "Theatre.love".

У номінацію "За кращу драматичну виставу" потрапили:

1. "Verba" за мотивами драми-феєрії Лесі Українки (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка). Режисер-постановник Сергій Маслобойщиков.

2. "Сірі бджоли" Андрія Куркова (Київський академічний драматичний театр на Подолі). Режисер-постановник Віталій Малахов.

3."Токсини" Криштофа Бізьо (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра). Режисер-постановник Олексій Лісовець.

"За кращу музичну виставу":

1. Ендрю Ліппа "Сімейка Аддамсів" (Київський національний академічний театр оперети). Режисер-постановник Кестутіс Стасіс Якштас, Латвія.

2. Гаетано Доніцетті "VIVA LA MAMMA (Нехай живе мама!), або ТЕАТРАЛЬНІ ПОРЯДКИ ТА БЕЗЛАД" (Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва). Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

3. "Тіні забутих предків" Михайла Коцюбинського "Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня". Режисерка - Тетяна Матасова.

"За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)"

1. "Лимерівна" Панас Мирний (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка), режисер-постановник Іван Уривський.

2. "Гамлет" Вільям Шекспір (Київський академічний театр на Печерську), режисери – Ольга Ларіна та Денис Мартинов.

3. "Інцидент" Ніколас Байєр (Київський академічний театр юного глядача на Липках), режисер-постановник з.а. України Наталія Кудрявцева.

"За кращу режисерську роботу"

1. Раду Поклітару, балет за мотивами повісті Миколи Гоголя "ВІЙ"(Академічний театр "Київ Модерн-балет").

2. Іван Уривський, вистава за Панасом Мирним "Лимерівна" (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка).

3. Кестутіс Стасіс Якштас (Литва), Ендрю Ліппа "Сімейка Аддамсів" (Київський національний академічний театр оперети).

"За краще виконання чоловічої ролі"

1. Богдан Бенюк – роль Сергійовича, у виставі за Андрієм Курковим "Сірі бджоли" (Київський академічний драматичний театр на Подолі)

2. Ілля Мірошниченко – роль Хоми Брута у балеті за мотивами повісті Миколи Гоголя "ВІЙ"(Академічний театр "Київ Модерн-балет")

3. Роман Халаімов – роль Олександра Тарасовича Аметистова, адміністратора у виставі за Михайлом Булгаковим "Зойчина квартира" (Київський академічний драматичний театр на Подолі)

"За краще виконання жіночої ролі"

1.Оксана Прасолова – роль Мортиції Аддамс, у виставі Ендрю Ліппа "Сімейка Аддамсів" (Київський національний академічний театр оперети)

2. Марина Кошкіна – роль Наталі, у виставі за Панасом Мирним "Лимерівна" (Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка)

3. Людмила Шпиталева – роль "А", у виставі за мотивами п'єси Едварда Олбі "Три високі жінки" (Київська академічна майстерня театрального мистецтва "Сузір'я")

"За краще виконання чоловічої ролі другого плану"

1. Іван Шаран, за роль Юнія Брута, у виставі Вільяма Шекспіра "Коріолан" (Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка)

2. Дмитро Олійник – ролі Батька та Молодого хлопця, у виставі за Кшиштофом Бізьо "Токсини" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра)

3. Костянтин Костишин – роль Калеві, у виставі за п'єсою "Людяна людина" Сіркку Пелтоли "Гарантія 2 роки" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра)

  Фото з вистави "Сімейка Аддамсів"
Фото з вистави "Сімейка Аддамсів"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA перенесли. Найкращі фільми про права людини покаже UA: Культура

"За краще виконання жіночої ролі другого плану"

1. Оксана Жданова – роль Онуки, у виставі за п'єсою "Людяна людина" Сіркку Пелтоли "Гарантія 2 роки" (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра)

2. Лариса Трояновська – роль Манюшки, покоївки Зої, у виставі за Михайлом Булгаковим "Зойчина квартира" (Київський академічний драматичний театр на Подолі)

3. Юлія Першута– роль Гертруди, у виставі за Вільямом Шекспіром "Гамлет" (Київський академічний театр на Печерську)

"За кращу сценографію"

1. Сергій Маслобойщиков, у виставі за мотивами драми-фейєрії Лесі Українки "VERBA" (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка)

2. Петро Богомазов, у виставі за Панасом Мирним "Лимерівна" (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка)

3. Гінтарас Макаревічус, у виставі Ендрю Ліппа "Сімейка Аддамсів" (Київський національний академічний театр оперети)

"За кращу музичну концепцію вистави"

1. Автор оригінальної музики – Олександр Бегма, у виставі за мотивами драми-фейєрії Лесі Українки "VERBA" (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка)

2. Автори музики Денис Мартинов та Дмитро Срібний у виставі за Вільямом Шекспіром "Гамлет" (Київський академічний театр на Печерську)

3. Композитор Олександр Родін у балеті за мотивами повісті Миколи Гоголя "ВІЙ" (Академічний театр "Київ Модерн-балет")

"За краще пластичне вирішення вистави"

1. Лібрето, хореографія, постановка Раду Поклітару у балеті за мотивами повісті Миколи Гоголя "ВІЙ"

2. Режисер з пластики Віктор Литвинов, у виставі за мотивами драми-фейєрії Лесі Українки "VERBA"

3. Балетмейстер-постановник Дайнюс Бервінгіс, у виставі Ендрю Ліппа "Сімейка Аддамсів"

"За кращий акторський дебют"

1. Катерина Алєксєєва – роль Жанни д'Арк, у виставі "Біла ворона"

2. Артем Пльондер – за низку ролей (студент училища культури Вітя, стиліст/візажист/модель Маркус Модел, оператор/відео-інженер Іван, стриптизер/він же студент Андрюша), у виставі за Татусем Бо і Русланом Горовим "Бери од жизні всьо" (Київський академічний театр "Золоті Ворота")

3. Олександр Кірік – роль Івана, у виставі за Михайлом Коцюбинським "Тіні забутих предків"

"За кращий режисерський дебют"

1. Анна Турло, вистава за мотивами нарисів Ольги Кобилянської та Лесі Українки "Точка зору" (Український малий драматичний театр)

2. Яна Ушпік, вистава за сценарієм фільму "Осіння соната" Інгмара Бергмана "Твоя дочка, Єва" (Київського національного академічного театру оперети)

3. Тетяна Матасова, вистава за Михайлом Коцюбинським "Тіні забутих предків".

"Київська пектораль" — премія України в галузі театрального мистецтва. Заснована 1992-го Спілкою театральних діячів України та Головним управлінням культури міста Києва. Церемонія нагородження приурочена до святкування Міжнародного дня театру та присуджується за підсумками минулого календарного року. Щорічно експертна комісія розглядає претендентів на премію у 14-ти основних номінаціях. Також є три номінації, лауреатів яких визначає Оргкомітет - "За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва", "Подія року", "Спеціальна премія".

Зараз ви читаєте новину «Назвали номінантів на театральну нагороду "Київська пектораль" 2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі