понеділок, 19 квітня 2021 13:49

Назвали найкращий мультфільм року

Мультфільм "Душа" студії Pixar отримав премію Annie Awards в номінації "Найкращий анімаційний фільм". Режисери - Пітер Доктер і Кемп Паеурс.

Піаніст Джо Гарднер живе в Нью-Йорку та викладає музику в середній школі. Мріє професійно грати джаз. Але його мати хоче працевлаштувати Джо на повний робочий день через страх лишитися без грошей. Джо не слухається та йде на прослуховування до гурту Доротеї Вільямс. Успішно його проходить. Але на зворотньому шляху потрапляє в аварію. Не помирає, а стає душею, що має знайти своє призначення та допомогти це зробити іншим, за сюжетом.

Крім головної премії, "Душа" отримала нагороди за кращі ефекти, анімацію, музичне оформлення і сценарій. На перемогу також претендували мультфільм від Pixar "Вперед", анімаційна робота від Netflix "Сім'я Віллоубі", а також проєкт DreamWorks Animation "Сімейка Крудсів: Нова ера".

Автор: Walt Disney Pictures
  Мультфільм "Душа" студії Pixar отримав премію Annie Awards в номінації "Найкращий анімаційний фільм".
Мультфільм "Душа" студії Pixar отримав премію Annie Awards в номінації "Найкращий анімаційний фільм".

Це 25-й фільм анімаційної студії Pixar. Прем'єра відбулась на Лондонському кінофестивалі. Вийшов 25 грудня 2020 року на платформі Disney+. Мав початковий план виходу в кінотеатри, але через пандемію доступний тільки на стрімінгових майданчиках.

"Душа" - перший фільм Pixar, який дебютував на стрімінгових платформах. Також отримав нагороду за найкращу анімаційну стрічку на "Золотому глобусі" 2021 року. Ідея мультфільму - показати, що треба жити повноцінним життям, доки живий, і не відкладати це на потім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили мультик про історію гуцулів

"Подібно до "Коко", "Душа" занурює у сенс життя та смерті. Це один з найзріліших мультфільмів Pixar, який піднімає глибокі питання. Але дизайнери створили безліч симпатичних і чарівних персонажів, щоб пом'якшити це. Тому стрічка безпечна та затишна. Для дітей багато смішних моментів. Головний герой Джо любить музику та джаз. Вважає, що саме тому він на Землі. Це незмінна тема у всьому фільмі, тому він переповнений фантастичною музикою. Неймовірний саундтрек ідеально відображає характер та історію", - йдеться в рецензії What's on Disney plus.

Мультфільм "Душа" також отримав номінацію на "Оскар". Церемонія нагородження відбудеться 25 квітня. Найбільше номінацій здобула стрічка "Манк" Девіда Фінчера. По шість в "Батько", "Мінарі", "Земля кочівників", "Звук металу" й "Суд над Чиказької сімкою".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий мультфільм року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі