пʼятниця, 22 січня 2021 00:45

Назвали найгірших письменників світу

Книгу, в якій британська письменниця Вірджинія Вулф ділиться своїми думками щодо найкращих і найгірших письменників, продали на аукціоні за 21 тис. фунтів стерлінгів.

Книга має відповіді кількох письменників про те, хто є "найбільшим генієм" і "найгіршим англійським прозаїком".

Аукціоніст Кріс Олбері заявив, що й не мріяв, що ціна зросте так високо.

Вірджинія Вульф і Маргарет Кеннеді – одні з письменників, яких попросили назвати й оцінити своїх сучасників на 10 рукописних сторінках, датованих між 1923 і 1927 роками. Також 39 питань, починаючи від "хто найкращий прозаїк, який коли-небудь жив" і закінчуючи тим, хто "найгірший з усіх живих англійських драматургів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віта і Вірджинія": згадуємо головні книги "королеви модерізму" Вірджинії Вулф

"Мені подобається той факт, що Вірджинія Вулф не думала, що цих поетів чи прозаїків все одно будуть читати через 25 років після заповнення анкети. І ось минуло століття, а вони все ще в моді, - каже Кріс Олбері.

Книгу знайшов у речах покійної бабусі онук письменниці Кеннеді, Вільям МакКейзі. Він сказав: "Саме антипатія, можливо, приносить найбільше задоволення. Девід Герберт Лоуренс і Джеймс Джойс названі у цих анкетах найбільш переоціненими англійськими письменниками".

Автор: BBC
  Вірджинія Вульф відповіла на всі 39 питань анкети своїм фірмовим фіолетовим чорнилом. Найкращим англійським літературним критиком назвала Т. С. Еліота.
Вірджинія Вульф відповіла на всі 39 питань анкети своїм фірмовим фіолетовим чорнилом. Найкращим англійським літературним критиком назвала Т. С. Еліота.

Дослідники знайшли неопубліковані вірші британського письменника Ентоні Берджеса. Присвячені двум дружинам. Також закликає не читати його роман "Механічний апельсин".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найгірших письменників світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі