середа, 06 листопада 2019 14:30

Назвали лауреата премії "Золотий ліфон" — секс-символ української культури
10

На своїй сторінці у Facebook викладачка хімії Ганна Арінархова представила переможців премії "Золотий ліфон" — топ-10 секс-символів української культури. Голосування за чоловіків, що "здіймають у душі вир емоцій і викликають вологі думки" провела серед відвідувачок літературних фестивалів "Книжковий Арсенал" у Києві, "Форум видавців" у Львові та музичного "Бандерштат" у Луцьку віком 20-40 років.

Авторка ідеї дала характеристику кожному представникові списку найсексуальніших.

10-е місце — Олег Каданов.

Поет, актор, засновник і лідер харківських гуртів "Оркестр Че", "Мантри Керуакка", учасник колективу "Лінія Маннергейма". 2018-го видав артбук "Не я, а той". Зараз виступає із сольною програмою. Грає у харківському театрі.

"Його музика — це свій окремий світ, в якому хочеться залишитися. Його вірші такі божевільні, такі надривні, що емоції оголюються як небезпечні проводи".

Автор: Oli Zitch
 

9-е місце — Олексій Ярош.

Вокаліст і гітарист івано-франківського рок-гурту Karna.

"Очі мольфара заворожуючі, рокові, містичні. У них — сила землі, води, гір, і квіту папороті".

Автор: facebook.com
 

8-е місце — Олег Михайлюта, відомий як Фагот.

Вокаліст хіп-хоп гурту ТНМК. Дублював українською Капітана Джека Спарроу у серії фільмів "Пірати Карибського моря".

"Демонічно спокусливий. Підступно звабливий. Як зустрінете його в Києві, то, швидше за все, він у шоломі та мотокуртці мчить на потужному байку. Темний янгол жіночих мрій".

Автор: Максим Голубєв
 

7-е місце — Максим Кідрук.

Письменник і колумніст чоловічого журналу XXL. За освітою інженер-енергетик.

"Розум — це дуже сексуально. Коли чоловік так цікаво розповідає про причини і механізми утворення нейтронних зір, квантово-механічну природу світу і про множину Мандельброта — неможливо лишатися байдужою".

Автор: volyn.tabloyid.com
 

6-е місце — Іван Леньо.

Акордеоніст, вокаліст, клавішник, один із лідерів фольк-рок-гурту Kozak System. Колишній учасник колективу "Гайдамаки".

"Живе втілення надпотужної козацької енергетики, волелюбства, сили. До того ж це чаруюче поєднання — такий брутальний і такий романтик".

Автор: Олена Божко
 

5-е місце — Гера Луїдзе.

Фронтмен джаз-панк гурту The Hypnotunez. Грає на контрабасі.

"Сексуальна енергетика на сцені, диявольська харизма, голос пробирає до мурашок, зовнішність подертого життям романтика", — говорить про нього фотографиня Ксенія Угольнікова.

Автор: Нестор Підгурський
 

4-е місце — Юрій Андрухович.

Поет, прозаїк, перекладач.

"Мені на думку прийшло одне слово — аристократ. Це про манери, поставу, гідність, витончений смак, тембр голосу, жести. Бездоганне, але стримане, почуття гумору. Елегантність висловлювань".

Автор: Facebook / За Чай.com
 

3-е місце — Олександр Положинський.

Лідер гуртів "Тартак", "Був'є", "Ол.Ів.'Є". Шоумен, ведучий радіо НВ. За освітою економіст.

"Пригадуєте, грецькі боги підтримували вічну молодість нектаром амброзії? Переконана, він володіє її рецептом. Я стрибала під музику гурту "Тартак" у 12 років, гоцала і 32-річною. Підозрюю, що як буде мені 72 і переглядатиму каталоги модних гробів, Положинський так само гоцатиме сценою. У нього до запаморочення прекрасна фізична форма".

Автор: Олена Божко
 

2-е місце — Юр Іздрик.

Прозаїк, поет, культуролог. Отримав нагороду "Книга року Бі-Бі-Сі-2009" за нарис "ТАКЕ".

"Його вірші — то чистий секс. Глибоке декольте прямо в душу. Хімія".

Автор: Анастасія Теликова
 

1-е місце — Сергій Жадан.

Поет, прозаїк, перекладач. Фронтмен гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма". Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія".

"Його вірші, влучні, впізнавані метафори здіймають ураган у душі. Виводять з-під контролю мурах на шкірі. Раптом у світі існує рай, то там обов'язково мають відбуватися читання Жадана під легкий джаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 тис. відвідувачів і 19 локацій: яким був літературний фестиваль "Фронтера"

Автор: Дмитро Ларін
 

Ганна Арінархова викладає хімію у київському ліцеї. Закінчила університет імені Тараса Шевченка. Створила нагороду "Золотий ліфон".

"Часом шанувальниці закидують білизну на сцену музикантам чи поетам. Це символ народної любові та визнання", - каже вона.

Зараз ви читаєте новину «Назвали лауреата премії "Золотий ліфон" — секс-символ української культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі