вівторок, 29 грудня 2020 20:29

Наївне і красиве нуарне фентезі: поради кінооглядачки
3

Алек Болдвін у фільмі "Тінь"
Алек Болдвін у фільмі "Тінь"
Мар'яна Янкевич

Фільм "Тінь" (1994) Рассела Малкехі - старе і добре фентезі-бойовик, яке можна передивитися зимовими вечорами. Якість і атмосферу гарантує кінооглядача Мар'яна Янкевич.

"Цей фільм вразив мене в дитинстві. Саме тоді я почала цікавитися фентезі, поєднаним з бойовиками. Сам образ Тіні – це перший супергерой, який з'явився на екранах у моєму житті. "Супермен" на мене чомусь не мав такого впливу, як Тінь. Бо Тінь ближчий до людей, він ніби як реальна людина, яка здобула якийсь певний дзен в Тибеті і почала боротися зі злочинцями. Цей персонаж також втілює боротьбу з самим собою. Він раніше був поганцем, зараз він добрий, і він все ще бореться з поганцем у собі. Використовує свою злу силу на добрі справи.

Фільм має дуже круті спецефекти, як на 1994 рік. Пригадую, коли я виходила з наркозу після кесаревого розтину, першою пригадала чомусь сцену з "Тіні": візерунки на килимку, які виходять за межі самого килимка і починають рухатися.

Цей фільм, якщо дивитися його зараз, доволі наївний, але він неймовірно естетично красивий, аристократичний. Персонажі всі красиві, з лоском, нямки. І все це у жанрі нуару.

Фільм зроблений по лекалу супергеройського фільму: герой стикається зі злом. Він спершу слабкий, а потім його перемагає. І ця кінцівка ідеальна. Я хочу, щоб так і було в усіх суперегеройських фільмах. Мені не треба інших кінцівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пропала грамота" - це вертеп на великому екрані

Дуже люблю музику в цьому фільмі. Музика для мене - чи не найважливіший інструмент створення атмосфери фільму. Ти ніби входиш в гіпноз під її впливом", - розповіла Мар'яна Янкевич.

Фільм "Тынь" знятий за одним з романів американського письменника та ілюзіоніста Волтера Брауна Гібсона про Людину-Тінь, яка вершить справедливість в місті Нью-Йорк та саджає за ґрати злочинців. Романи та комікси про цього персонажа, який міг розчинятися в тіні та вмів користуватися гіпнозом, були досить популярними в Америці в 1930-х та в 1940-х роках.

Зараз ви читаєте новину «Наївне і красиве нуарне фентезі: поради кінооглядачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі