четвер, 14 червня 2018 16:01

Найзапекліші бої замість футбольних матчів - ілюстратор із Дніпра створив альтернативний календар ЧС

 

14 червня офіційно розпочинається чемпіонат світу з футболу 2018. Ілюстратор із Дніпра Олексій Пильов створив альтернативний розклад КС. Кожна дата футбольних матчів позначена втратами України у війні на Донбасі.

"Ідея створити календар виникла, коли збагнув, що початок чемпіонату збігається із трагедією Іл-76, - каже автор роботи. - Інформацію про загиблих брав із архівів новин та "Книги пам'яті полеглих за Україну". Для роботи над календарем виділяв собі годину часу пізно вночі. Думаю, ця інформація жодним чином не вплине на тих, хто вирішив їхати на чемпіонат у Росію. Якщо людина 2018 року досі не зрозуміла, що в нас триває війна, яка за масштабами не поступається війнам на Балканах, в якій гинуть як наші воїни, так і цивільне населення, то таких людей жодна інфографіка не змінить. Можливо, спричинить певний душевний дискомфорт. Для мене було важливо створити цей календар, бо ми маємо пам'ятати, я маю пам'ятати. Це найменше, що я можу зробити. Усі ми живі тут, бо хтось віддав своє життя там - чи то десантник зі збитого Іл-76, чи то звичайний солдат, який загинув під Амвросіївкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я на собі відчув український націоналізм" - в мережі згадали антиукраїнські цитати режисера Говорухіна

Чемпіонат світу з футболу 2018 року выдбудеться з 14 червня по 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої замість футбольних матчів - ілюстратор із Дніпра створив альтернативний календар ЧС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі