понеділок, 28 вересня 2020 00:45

Найкращі нові німецькі фільми покажуть у Києві

Найкращі нові німецькі фільми покажуть у Києві
Німецька акторка Гелен Зенгель у фільмі "Руйнівниця системи" зіграла важку, непередбачувану дитину, якій не можуть дати раду ані матір, ані органи соціальної опіки. Стрічку покажуть на фестивалі "Нове німецьке кіно" в Києві. Фото: arthousetraffic.com

6 фільмів покажуть на фестивалі "Нове німецьке кіно". Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 15 до 21 жовтня.

Одна з прем'єр - драма "Руйнівниця системи" німецької режисерки Нори Фінгшайт. Головна героїня - 9-річна Бенні - має проблеми з психікою. Не контролює себе. Мати Бенні починає зустрічатися з новим чоловіком. У доньки з ним конфлікти. Дівчинку забирають у дитячий будинок, де за нею наглядатимуть психологи. Але її не може витримати ніхто. Вона переїжджає з одного закладу в ­інший. Хоче повернутися додому, за сюжетом.

Торік на 69-му Берлінському кінофестивалі стрічка здобула приз Альфреда Бауера – третю основну нагороду після "Золотого ведмедя" та Гран-прі. Також отримала приз екуменічного журі за найкращий повнометражний фільм на 48-му Київському кінофестивалі "Молодість".

"Це кіно про відповідальність, яку майже ніхто не хоче на себе взяти. А хто намагається – насправді не може допомогти дитині з біполярним розладом, - каже кінокритик Юрій Самусенко. - Картина може спустошити, коли дивишся, що відбувається з хворою і самотньою дитиною, якій ніхто не може допомогти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класику наукової фантастики покажуть на великому екрані в Києві

Також на фестивалі покажуть кримінальну драму "Берлін Александерплац" режисера Бурхана Курбані. В основі фільму - однойменний роман Альфреда Дебліна. Екранізація переносить події в наші дні. Нелегальний мігрант із Західної Африки хоч і поклявся стати кращою людиною, все одно під впливом обставин вливається до підпільного світу німецької столиці, за сюжетом.

У сатиричній комедії Зенке Вортманнa "Ім'я" подружня пара організовує сімейне застілля. Все проходить спокійно, поки молодший брат дружини не оголошує: його подруга скоро народить хлопчика, якому вже придумали ім'я – Адольф, за сюжетом.

В основу трилера Міхаеля Хербіга "Повітряна куля" лягла реальна історія, яка трапилася наприкінці 1970-х. Дві сім'ї, намагаючись втекти зі Східної Німеччини, вирішують перетнути кордон на саморобній повітряній кулі, за сюжетом.

Інші прем'єри заходу - драма "Мій кінець. Твій початок" Маріко Міногучі та мелодрама "Ундина" Крістіана Петцольда.

Стрічки демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

"Нове німецьке кіно" – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематографи своєї країни. Цьогоріч буде проходити у 26-й раз. Щороку готує добірку найкращих німецьких прем'єр і фестивальних хітів останніх років. Проводиться Goethe-Institut в Україні спільно з компанією "Артхаус Трафік".

Зараз ви читаєте новину «Найкращі нові німецькі фільми покажуть у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі