понеділок, 06 вересня 2010 16:55

На Закарпатті з"явився рай для Ющенка

На Закарпатті з"явився рай для Ющенка

В місті Мукачеве на Закарпатті відкрили перший в Україні музей меду. Тут можна побачити бджолярські інструменти, вулик із живими бджолами, продукти бджільництва, мед із 17 країн світу. А також скуштувати чотири сорти меду й три види медовухи.

Музей меду відкрили Віктор і Людмила Перести. Подружжя понад одинадцять років займається бджолярством.

"Заохотив до бджолярства нас дядько Михайло. Починали із двох вуликів, тепер маємо 120 сімей карпатської бджоли. Музей відкрили, бо туристи постійно питали, куди до нас можна прийти, де можна продегустувати мед. Ми з чоловіком вирішили, що такий музей Закарпаттю потрібен", - сказала Gazeta.ua Людмила Переста.

Туристам господарі пояснюють як бджола робить мед, показують інструменти, з якими працює пасічник, розповідають про склад меду, властивості прополісу, маточного молочка, бджолиного пилку та інших продуктів бджолярства. Після презентації пропонують продегустувати квітковий, липовий, лісовий та мед з акації. За бажанням подають три види медовухи – з малини, вишні, медовий бальзам. Дегустація коштує від 50 гривень.

У музеї можна придбати будь-який продукт бджільництва та на власні очі побачити живих бджіл.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті з"явився рай для Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі