середа, 16 лютого 2011 11:49

На Sotheby's тонну порцелянового насіння продали за півмільйона доларів (ФОТО)
7

На аукціоні сучасного мистецтва дому Sotheby's сто кілограмів порцелянових насіння ручної роботи, частину інсталяції китайського художника Ай Вейвея, були продані за 563,8 тисячі доларів. Торги пройшли в Лондоні ввечері 15 лютого.

Насіння було виготовлене і пофарбоване вручну. Всього в інсталяції в галереї Тейт, що відкрилася в жовтні 2010 року, Ай Вейвей використав сто мільйонів насінин. Як розповів агентству Bloomberg представник Sotheby's, лот включав в себе сто тисяч насінин, таким чином покупець заплатив по 5,6 долара за штуку. Лот був придбаний невідомим покупцем, який брав участь у торгах по інтернету.

Як повідомляється на сайті Sotheby's, всього аукціон приніс 71,7 мільйона доларів. Топ-лотом торгів стала картина Герхарда Ріхтера під назвою "Абстрактна картина", продана за 11,63 мільйона доларів. Також до числа найдорожчих картин потрапила робота Енді Уорхола "Дев'ять різнокольорових Мерілін" (5,17 мільйона доларів).

Однією з несподіванок аукціону стала продаж скульптури іспанського художника Хуана Муньоса "Бесіда", продана за 4,9 мільйона доларів при верхній межі оцінки всього в 1,2 мільйона. Результат став рекордним для робіт Муньоса.

Увечері 16 лютого торги сучасним мистецтвом проведе дім Christie's. На торгах будуть представлені роботи Уорхола, Баскіа, Ріхтера, Кунса та інших художників.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На Sotheby's тонну порцелянового насіння продали за півмільйона доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі