пʼятниця, 11 жовтня 2013 22:00

На Львівському фестивалі татуювання популярними були тату казкових героїв та орнаменти
12

Фото: Фото: Ольга Швед

11-13 жовтня у Львівському Палаці мистецтв, на вулиці Коперніка, 17 триває Міжнародний фестиваль художнього татуювання LVIV TATTOO FEST-2013. Цей фестиваль став уже традиційним для осіннього Львова, щороку кількість майстрів, які хочуть взяти участь у заході зростає. Щодня окрім виконання татуювань майстрами проходить цікава конкурсна та концертна программа. Щодня визначають переможців у різних номінаціях. Найбільший захват у публіки викликає показ боді-арту на голих тілах моделей.

"Художнє татуювання – це мистецтво з великою історією, якій вже понад 6000 років. В Україні ця культура набирає обертів, та має велику кількість прихильників. Ми хочемо показати, що процедура татуювання на сьогоднішній день є безболісна і безпечна. Фестиваль щороку однаковий. Але майстрів більшає", – каже майстер міжнародного рівня з художнього татуювання та перманентного макіяжу Леонід Тимошицький.

Цьогоріч участь у заході взяли більше 30 майстрів з України, Росії, білорусії, Швейцарії

На фестивалі можна було зробити татуювання за гроші або безкоштовно. Майстри самі пропонували ескіз татуювання на конкурс.

Львів'янка Оксана захотіла, аби у неї на литці було кольорове татуювання пташки колібрі у рамочці. Малюнок завбільшки пів-аркуша паперу стандартного формату коштує близько 1000 гривень.

"Як такої моди на татуювання щороку немає, завжди актуальні квіточки, орнаменти, пташечки. Набивають портрети коханих, рідних- каже тату-майстер із Києва Дмитрій Лахтадирь з Києва.

У Олени зі Львова в татуюваннях понад 50 відсотків тіла. Дівчина набила на спині крила, руки та плечі у татуюванні у стилі "біомеханіка", а на ногах є реалістичне татуювання пса дівчини.

"І це ще не кінець. Після першої татухи у 17 років я зрозуміла, що хочу аби моє тіло було ними вкрите. Я дуже багато грошей на них потратила, тисяч 10 гривень а може і більше. Щоправда жалію, що багато моїх малюнків на тілі не дуже відповідають по стилю один одному. Можливо доведеться виводити і набивати нові", - каже дівчина.

Артем Наумчик з Білорусії приїхав на фестиваль втретє. Першого дня він виконує складну роботу – набиває портрет моряка на литку спортсмену. На іншій нозі у того вже є кольоровий малюнок маяка.

Загалом на фестивалі можна побачити такі натільні малюнки: "Леон-кіллер із Матильдою", собачки та котики, чудовиська, абстракція, музичні виконавці: "Біттлс", Майкл Джексон, казкові герої: Білосніжка, Русалонька, звірі, індійці та явища природи.

Триватиме фестиваль до 13 жовтня. Тоді і виберуть найкращого тату майстра та татуювання фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «На Львівському фестивалі татуювання популярними були тату казкових героїв та орнаменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі