середа, 16 квітня 2014 12:35

"На кримському узбережжі написав багато картин. Тепер не знаю, де малюватиму" - виставка Сергія Рєпки
21

Фото: Світлана Корженко

15 квітня у столичній галереї "АВС-арт" відкрилася виставка київського художника Сергія Рєпки "Лірика колориту". Показують кілька десятків його натюрмортів, портретів та пейзажів.

"Всі мої роботи — це життя. Не люблю концептуалізму. Пейзажі, натюрморти і портрети пишу з натури. Найбільше любив малювати картини у Криму. Щоліта там відпочивав, бо моя дружина родом з Феодосії. На кримському узбережжі написав багато картин. Тепер не знаю, де малюватиму. Крим став болючим питанням", - сказав Сергій Рєпка кореспонденту Gazeta.ua.

"Малюю швидко. Щоб написати невелику картину, вистачить і півтори години. Для більшої знадобиться дві",- додав він.

На відкриття виставки художник прийшов разом із дружиною Вірою Олександрівною. Цього року подружжя відсвяткувало золоте весілля.

"Познайомилися під час навчання у художньому училищі. На 4 курсі одружилися.З художником жити важко. Я сама художницю, тому мені легше його зрозуміти", - розповіла Віра Олександрівна.

"Часто його критикую. Він не все мої зауваження сприймає. Через це часто сваримося. Та проходить якийсь час і я розумію, що була неправа. На цій виставці є картини, через які його критикувала. Та у галереї подивилася на них іншими очима і тепер все мене влаштовує", - додала вона.

Подружжя має двох синів: один — художник, другий — скульптор.

"Постійних покупців у нас немає, але роботи час від часу продаються. Зараз художнику важко виживати. При радянській владі було легше. Тоді замовлення були постійними", - сказав Сергій Рєпка.

Зараз ви читаєте новину «"На кримському узбережжі написав багато картин. Тепер не знаю, де малюватиму" - виставка Сергія Рєпки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі