вівторок, 21 лютого 2012 16:14

На класичному Євробаченні від України виступить обдарований львів'янин

На класичному Євробаченні від України виступить обдарований львів'янин

Україну на конкурсі класичної музики "Молоді музиканти Євробачення - 2012" представлятиме 18-річний скрипаль зі Львова Богдан Івасик. Він переміг у національному відборі, який проводила Національна телекомпанія України (Перший національний канал).

Фінал конкурсу транслюватиметься 11 травня в ефірі Першого національного. Учасники гратимуть у супроводі Симфонічного оркестру Віденського радіо під керівництвом молодого німецького диригента Корнеліуса Майстера (Cornelius Meister).

У конкурсі молодих виконавців класичної музики своїх країн представлятимуть 14 телекомпаній - членів Європейської мовної спілки (EBU):

1. Вірменія (AMPTV)

2. Австрія (ORF)

3. Білорусь (BTRC)

4. Боснія і Герцеговина (BHRT)

5. Хорватія (HRT)

6. Чеська Республіка (CT)

7. Грузія (GEGT)

8. Німеччина (WDR/ARD)

9. Греція (ERT)

10. Нідерланди (NTR)

11. Норвегія (NRK)

12. Польща (TVP)

13. Словенія (RTVSLO)

14. Україна (NTU)

"Молоді музиканти Євробачення" є спільним міжнародним проектом, який збирає найкращих молодих музикантів у сфері класичної музики перед широкою телеаудиторією. Конкурс проводиться під егідою Європейської мовної спілки (EBU) в рамках міжнародного обміну телевізійними програмами, відомого як "Євробачення".

Зараз ви читаєте новину «На класичному Євробаченні від України виступить обдарований львів'янин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі