четвер, 14 грудня 2006 09:45

На кіностудії Довженка створять Алею пам"яті кінозірок

Столична влада ініціює створення на території Національної кіностудії ім. Олександра Довженка Алеї пам"яті кінозірок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Там планується відкрити меморіал, присвячений відомому акторові та режисеру Сергію Бондарчуку. Раніше, за повідомленням прес-служби, на прохання посла Російської Федерації в Україні та керівника Федерального агентства з культури та кінематографії Росії пропонувалось перейменувати на честь Бондарчука площу Красної Пресні біля кінотеатру "Жовтень".

Міська влада також хоче перейменувати в столиці вулицю Воровського на вулицю Бульварно-Кудрявську. Іменем видатного українського письменника Івана Багряного пропонується назвати вулицю, що з"єднає мікрорайон ДВРЗ з Броварським проспектом. Це ж ім"я присвоять бібліотеці для дорослих N11 у Святошинському районі та спеціалізованій школі N148 у Дніпровському районі Києва.

Крім того, в місті планується відкрити низку меморіальних дошок на честь відомих громадських діячів, педагогів, лікарів: Софії Русової, Євгена Чикаленка, Януша Корчака та інших, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На кіностудії Довженка створять Алею пам"яті кінозірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі