понеділок, 23 травня 2016 15:43

На Каннському кінофестивалі український сценарист отримав 10 тис. євро

На Каннському кінофестивалі український сценарист отримав  10 тис. євро

На цьогорічному Каннському кінофестивалі сценарій українського драматурга Марисі Нікітюк отримав премію імені Кшиштофа Кешльовського. У програмі 10-ої сесії ScripTeast Award відзначили її роботу "Коли падають дерева". Грошовий еквівалент нагороди 10 тис. євро.

" Це сучасна історія трьох поколінь жінок, що жертвують своїми мріями на благо громади, в якій вони живуть, - розповідає Марися Нікітюк. У центрі сюжету трагічна спроба юної дівчини з коханим вирватися з порочного кола самоповторів. Проект фільму вже вигравав пітчинги на Одеському кінофестивалі з грошовою нагородою в 50 тисяч грн, та пітчинги Держкіно. Наразі, ми з продюсером Ігорем Савиченком, чекаємо на відповіді з Польського та Македонського кінофондів на здобуття другої половини бюджету, і в серпні плануємо розпочати зйомки фільму. Загальний кошторис фільму приблизно 20-22 мільйонів гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Канни - суцільне непорозуміння". – Кінокритик

Нещодавно київське видавництво Анетти Антоненко випустило дебютну книжку Марисі Нікітюк "Безодня". До неї увійшло 10 оповідань-катастроф.

- Моя книжка - це артхауз, там є жорсткі й жорстокі історії, а є дуже ніжні і про любов. За оповіданням "Свині" молодий режисер, Роман Любий, вже зняв короткометражку.

Зараз ви читаєте новину «На Каннському кінофестивалі український сценарист отримав 10 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі