четвер, 13 квітня 2017 12:15

На Бесарабці постамент Леніна засадять травою

На Бесарабці постамент Леніна засадять травою
Ескіз проекту "Ритуал природи" Фото: cultprostir

На місці поваленого пам'ятника Леніну в Києві зроблять місце для медитації.

Конкурс "Суспільна угода", який проводив фонд "Ізоляція", виграла мексиканська художниця Іса Каррільйо. Її проект тимчасової інсталяції "Ритуал природи" реалізують 3-17 травня. Про це повідомляє Cultprostir.

"Я розглядаю свій проект як спробу самозцілення порожнього постаменту. Дуже вдячна українцям, які проголосували за мене й дозволили мені зробити свій внесок до ініціативи "Суспільна угода", – каже мисткиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'ятрович вразив кількістю демонтованих пам'ятників Леніну

У проекті "Ритуал природи" Іса Каррільйо пропонує прикрасити постамент живим розмарином. Таким чином, авторка прагне нейтралізувати ідеологічне напруження навколо вакантного постаменту і запрошує містян помедитувати на його місці.

За "Ритуал природи" Іси Каррільйо віддали 38,5% голосів. Трохи менше, а саме 31,1%, набрав проект українця Микити Шаленого "Героїв не існує". На третьому і четвертому місці опинилися проекти "Мені потрібен герой" сербки Мілени Вучкович і De Pedestal італійського дуету Afterall.

Зараз ви читаєте новину «На Бесарабці постамент Леніна засадять травою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі