четвер, 06 грудня 2012 16:30

На антикварному салоні виставили експонати по $100 тисяч
17

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Антикварний салон відкрився в столичному Мистецькому Арсеналі минулого четверга.

Свої колекції на ньому виставили як українські музеї, так і приватні колекціонери та галереї. Серед антикварних речей - старовинний живопис, посуд, монети, зброя, ікони, предмети інтер'єру 17-19-го століть.

"Антикваріатом почали цікавитися в кінці 90-их початку 2000-их років. Тоді в багатіїв з'явилося більше зайвих грошей, вони почали мандрувати по світу і дивитись як живуть інші. На зустрічах із закордонними партнерами бачили на стінах їх офісу картини. Подумали: "Хм, а чим я гірший?". Тоді ж в кінці 90-их картини продавали за безцінь. Пимоненка (український художник Микола Пимоненко - Gazeta.ua) можна було купити за 3-4 тисячі доларів. Зараз він 50 коштує, а то й 100. Але мистецтво - душевний бізнес, бо не всі можуть ним займатися. Інколи так полюбляєш якусь річ, що не можеш продати. Я теж з таких. Коли щось продаю на цілу ніч біля ліжка ставлю або днями в кабінеті дивлюся. Шукаю причини, щоб не продавати. Зазвичай, лишаю, але коли наступає скрута - знову виставляю на продаж", - зауважує колекціонер антикваріату Володимир Недяк.

Серед всього антикваріату найдорожчими вважаються ювелірні прикраси та картини. В останній в ціну входить не лише ім'я художника, його період, де знаходилась, а й всі експертні оцінки. Лише одна коштує від $1,5 тис.

Антикварний салон триватиме до 16 грудня. Ціна квитка - 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «На антикварному салоні виставили експонати по $100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі