вівторок, 16 червня 2015 16:21

Музику Фридерика Шопена слухали лежачи
45

Фото: Ельдар Сарахман

13-14 червня вдруге провели "Шопен-фест" у замку-музею "Радомисль", що у райцентрі Радомишль Житомирської області. Гроші з проданих квитків передадуть родинам, які в результаті воєнних дій на Донбасі та під час Майдану втратили рідних. Вхід на фестиваль коштував 250 грн.

Твори польського композитора Фридерика Шопена під відкритим небом виконали українські піаністи та гість з Польщі Яцек Кортус.

"Такий захід європейського формату дуже український. Бо українці завжди співали і грали під відкритим небом, - каже засновниця фестивалю та господиня замку Ольга Богомолець. - Мене на створення "Шопен-фесту" надихнуло побачене у Варшаві майже 20 років тому. Там влітку кожної неділі на галявині центрального Лазєнковського парку проводять відкриті концерти Шопена. Скільки років з того часу пройшло, а я не переставала мріяти бодай раз повернутися туди. Бо відчуття, коли лежиш на траві, дивишся в небо і поруч звучить музика Шопена, непорівнянне з відчуттям, коли слухаєш її у філармонії. Але коли гора не йде до Магомета, тоді Магомет іде до гори. Три роки тому послу Польщі я запропонувала зробити такий захід у Радомишлі".

Живе виконання музики слухали протягом трьох годин. Сцену поставили перед замком на омитому водними каналами острові Любові у формі серця.

"Музику ідеально чути з будь-якого місця на території замку, - каже відвідувач фестивалю Юрій. - Не обов'язково сидіти на кріслах перед виконавцями. Можна розлягтися на підстілках, які спеціально розіслали на острові, сісти на терасі ресторану з кавою, або знайти зручне місце над каналом і насолоджуватися ліліями.
Також гості оглянули замок та виставку ікон з колекції Ольги Богомолець. Збірка налічує 5 тис експонатів.

Відвідали подію посол Польщі в Україні Генрик Літвін, нащадок роду Терещенків Мішель Терещенко, колишній міністр охорони здоров'я Олег Мусій та учасники АТО.

Зараз ви читаєте новину «Музику Фридерика Шопена слухали лежачи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі