неділя, 06 серпня 2017 15:44

Музикант і художник Іван Денисенко не дожив до 34 років

Музикант і художник Іван Денисенко не дожив до 34 років
В Естонії помер Іван Денисенко. Фото: Concert.ua

В Естонії помер соліст гурту Ivan Blues & Friends Іван Денисенко.

Музикант ледь не дожив до 34-річчя. Крім музики займався малюванням.

"Хоча зовні відрізняюсь дуже моцною статурою, саме в поєднанні майстерності художника та музиканта моя сила. Малювати розпочав з трьох років. Одразу і все підряд. Батьки схопилися за голову і почали шукати художню школу", - писав Денисенко на своєму власному сайті.

Дідусем покійного був український художник Михайло Денисенко (1917-2001).

Після закінчення школи Іван Денисенко вступив до Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві раптово померла журналістка і редактор глянцю Галина Файдюк

Там його запросили до капели "Золоті ворота". В академії познайомився з блюзом.

"В блюз-рок я прийшов з хард-року та хеві-металу. З'явилася технічна можливість відійти від Чикаго і згадати тінейджерські мрії стати таким, як Річі Блекмор", – казав музикант.

Перший концерт Ivan Blues & Friends відбувся 31-го грудня 2007 року. Гурт записав 6 альбомів. На двох з них блюз українською мовою.

Іван Денисенко грав епізодичні ролі у фільмах. Брав участь у виставі Леся Подрев'янського "Павлік Морозов".

Усе життя прожив у Василькові Київської обл. Не хотів переїжджати до столиці.

"Чому не переїжджаю до Києва? Через цю природу, яку відображаю у своїх картинах. Мені здається, пейзаж з натури – найвідвертіший, найчесніший жанр живопису. Тільки зараз до нього рідко звертаються. Сучасні люди мчать на шаленій швидкості, не встигаючи розглядати головного: як вітер колише верхівки дерев, як хлюпається річка та скільки краси дарує нам природа", - каже Денисенко.

В Естонії в місті Хаапсалу під час виступу на фестивалі "Серпневий блюз" помер соліст української групи Ivan Blues & Friends Іван Денисенко. Він встиг дограти сет і впав на сцені.

Іван Денисенко страждав акромегалією через доброякісну пухлину мозку. Це захворювання, пов'язане з порушенням функції передньої долі гіпофізу, яке супроводжується збільшенням кистей, стоп, черепа, особливо його лицьової частини. Воно виникає зазвичай після завершення росту організму і триває багато років.

Зараз ви читаєте новину «Музикант і художник Іван Денисенко не дожив до 34 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі