пʼятниця, 26 липня 2013 08:44

Мультфільм про суперзлодія не дозволили показувати в Китаї

Мультфільм про суперзлодія не дозволили показувати в Китаї

Компаніям Universal Pictures і Illumination Entertainment було відмовлено у ліцензії на прокат анімаційного фільму "Нікчемний я-2" в Китаї. Про це пише The Hollywood Reporter, посилаючись на офіційного представника Universal.

Як повідомляє американська сторона, це рішення стало для них несподіваним: у Гонконгу стрічка зібрала 3,2 мільйона доларів, в китайській пресі постійно підтримувався інтерес до фільму. Видання Beijing Youth Daily написало напередодні про успішний бокс-офіс в Америці і передбачив успіх картини на території Китаю.

З боку китайських чиновників з цього приводу поки немає ніяких офіційних заяв. Протягом цього календарного року всі три випущені Universal фільму - "Облівіон", "Парк Юрського періоду 3D" і "Знедолені" - потрапили на азіатський ринок. А 26 липня в Китаї повинен вийти ще один фільм Universal "Форсаж-6".

Продюсери кінокомпанії заявили, що рішення китайської сторони не є болючим для касових зборів картини. Це пов'язано з успіхом на світовому ринку: у США мультфільм зібрав більше 270 мільйонів доларів, а в інших країнах - вже більше 300. У багатьох країнах світу, фільм ще не стартував, це дає привід фахівцям робити прогноз, що у стрічки "Нікчемний я-2" є всі шанси стати другим після "Історії іграшок: Велика втеча" мультфільмом, що зібрав мільярд доларів.

"Нікчемний я-2" - сиквел однойменного комедійного мультфільму 2010-го року про пригоди колишнього злодія у відставці Грю.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм про суперзлодія не дозволили показувати в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі