пʼятниця, 09 червня 2017 13:26

"Мізків нема, а його кличе армія"

"Мізків нема, а його кличе армія"
Качур Дональд Дак на війні. ФОТО: ru4.anyfad.com

Качур Дональд Дак уперше з'явився на екранах у мультфільмі "Маленька мудра курочка" 9 червня 1934 року.

Друге ім'я Дональда – Фонтлерой. Це ім'я згадують у мультфільмі 1942-го "Дональд Дак йде в армію" (Donald Gets Drafted). У місцевому призовному пункті, незважаючи на плоскостопість, дальтонізм та відсутність мізків, його беруть на службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прототип героя "діснеївського" мультика вчинив самогубство в 63 роки

Відомий Дональд завдяки нерозбірливій мові і дратівливому характеру. Для запису його голосу використовували спеціальний мікрофон, який згладжував високі тони та деякі звуки.

Дональд частіше інших персонажів мультиплікатора Волта Діснея з'являвся на екранах. 2002 року його оголосили одним з 50 найкращих мультиплікаційних героїв усіх часів.

Виборці пишуть, що голосують за Дональда Дака

У Фінляндії виборці, які хочуть висловити свій протест владі, під час виборів пишуть у бюлетенях, що голосують за Дональда Дака.

Волт Дісней сказав про персонажа наступне: "Одна з головних переваг нашої роботи в студії – теплі стосунки в нашій мультяшній сім'ї. Міккі, Плуто, Гуфі – з усією цією компашкою було дуже весело працювати. Але, як і в багатьох великих сім'ях, ми маємо важку дитину. Ви маєте рацію, це Дональд Дак".

Волт Дісней (1901-1966) – американський художник мультиплікатор, кінорежисер,актор, сценарист і продюсер, засновник компанії Walt Disney Productions.

Зараз ви читаєте новину «"Мізків нема, а його кличе армія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі