неділя, 09 серпня 2020 00:45

Міжнародний поетичний фестиваль відбудеться в Чернівцях

Автор: facebook.com
  Оголосили учасників цьогорічного Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. Відбувається в рамках проєкту "Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність"
Оголосили учасників цьогорічного Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. Відбувається в рамках проєкту "Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність"

ХІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz пройде 4-6 вересня у Чернівцях. Вхід на всі події вільний.

У програмі: поетичні читання, дискусії та презентації нових книжок, які побачать світ у видавництві "Меридіану" спеціально до фестивалю. Серед них – поетичні збірки Naked One Юрія Іздрика й "За такі гріхи Бог ще подякує" Тані Малярчук. А також проза – "малий український роман" Андрія Любки й "Порт Житана" Олеся Ільченка.

Учасниками цьогорічного Meridian Czernowitz стануть близько 20 митців із 5 країн. Зокрема: Маттіас Бут, Нора Боссонг та Ульріке Альмут Зандіг із Німеччини; Ріхард Валл з Австрії; Інгрід Фіхтнер і Рольф Германн зі Швейцарії; Тал Нітзан з Ізраїлю. З українських авторів виступлять Юрій Андрухович, Таня Малярчук, Сергій Жадан, Софія Андрухович, Андрій Любка, Юрій Іздрик, Петро Рихло, Марк Бєлорусець, Олександр Бойченко, Броніслав Тутельман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль високого мистецтва втретє відбудеться в Києві

Фокусна тема фестивалю – "Слідами Целана".

"Через пандемію та карантин ми змінили концепцію з проведення подій у місцях, пов'язаних із життям і творчістю Пауля Целана, на безпечний для нашої аудиторії формат, - каже директорка Meridian Czernowitz Євгенія Лопата. - Тож тепер проведемо заходи у Літньому театрі в парку імені Тараса Шевченка та у Центральному Палаці культури, щоб розсадити публіку на безпечній відстані. Звичайно, будемо дотримуватися усіх карантинних вимог. Для гостей фестивалю ми все ж організуємо серію екскурсій целанівськими Чернівцями".

Заходи супроводжуватимуться перекладом німецькою та українською мовами.

Meridian Czernowitz - це проєкт Чернівецької обласної громадської організації "Культурний капітал". Займається літературним менеджментом і має на меті повернення Чернівців на культурну мапу Європи, розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їхніми закордонними колегами. Позиціонує себе як Міжнародна літературна корпорація.

Фестиваль проводиться щороку з 2010-го у перший тиждень вересня.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний поетичний фестиваль відбудеться в Чернівцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі