вівторок, 21 березня 2017 06:59

Міністр культури проведе концерт, присвячений американській співачці

Міністр культури проведе концерт, присвячений американській співачці
Відбудеться благодійний концерт, присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик. Фото: Gazeta.ua

4 квітня у Національній опері відбудеться благодійний концерт, присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик. Вартість квитків від 50 до 600 грн.

У ньому візьмуть участь скрипаль з Канади Василь Попадюк, львівський співак Павло Табаков, американська музикантка Брія Блессінг та артистка Оксана Білозір. У концерті використають оригінальні голосові фонограми Квітки Цісик та архівні відео.

Ведучим дійства буде міністр культури Євген Нищук. Воно відбудеться у рамках україно-американського благодійного проекту "Незабутня Квітка". Існує з 2007 року.

Усі жінки сім'ї Цісиків померли від раку грудей. Кожний захід проекту проводиться як благодійний. Частину коштів від продажу квитків перераховують в онкоцентри для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України.

Цього року у день пам'яті Квіткі Цісик, 4 квітня, на концерті передадуть 100 тис. грн. для придбання пересувного мамографа "Квітка" для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Києва. У 2007 році такий самий мамограф передали в користування лікарням Вінничини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театрам і музеям дають півтора року на облаштування умов для інвалідів

Квітка Цісик - американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Композиція "Ти осяюєш моє життя", яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року "Оскар" і "Золотий глобус" у категорії "Найкраща пісня до фільму". Номінувалася на нагороду "Греммі" у категорії "Пісня року". У шкільні роки Квітка співала в хорі з маленьким Майклом Джексоном, майбутнім королем поп-музики. У 2010 році у Львові назвали вулицю на честь Квітки Цісик (до цього вулиця Конопляна).

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури проведе концерт, присвячений американській співачці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі