понеділок, 02 листопада 2020 14:43

Міхалок переспівав пісню Скрябіна про Чорнобиль

Міхалок переспівав пісню Скрябіна про Чорнобиль
Кліп "Чорнобиль форева" зняли у Зоні Відчуження. Фото: прес-служба

Лідер гурту Brutto Сергій Міхалок та ексфронтмен гурту "Димна суміш" Олександр Чемеров виконали пісню "Скрябіна" "Чорнобиль форева". Кліп зняли у зоні відчуження.

"Ми зустрілися із Сергієм в Одесі й вирішили зробити спільну пісню, - каже Олександр Чемеров. - Сергій давно хотів переосмислити пісню Скрябіна. Мені сподобалась ідея, що білорус Міхалок заспіває українською. У той самий час Валерій Коршунов запропонував нам взяти участь у музичному проєкті "Звуки Чорнобиля".
Мені було 5 років, коли сталася трагедія. Тоді ж народилася моя сестра. Жили в Чернігові, за 60 кілометрів від Чорнобиля. Містяни не здогадувалися, що саме і в яких масштабах сталося. За декілька років нам видали документи дітей, які постраждали від Чорнобиля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер гурту Brutto вперше відреагував на протести в Білорусі

В альбом "Звуки Чорнобиля" увійшли композиції українських музикантів Стасік, KAZKA, KRUTЬ, ATOMIC SIMAO та "Вагоновожатые". Також презентували треки ісландці GusGus та Bjarki, австралійський бітбоксер Dub FX, французький гурт TELEPOPMUSIK.

"Найбільше від аварії на ЧАЕС постраждали Білорусь та Україна, - каже продюсер "Звуків Чорнобиля" Валерій Коршунов. - Цей біль поєднує наші країни у такі важкі часи. Круто, що Сергій та Олексій це розуміють".

31 жовтня та 1 листопада у столичному Мистецькому арсеналі показали оперу про Чорнобиль. Людство втратило пам'ять після техногенної катастрофи. Будують поселення на руїнах атомної станції. Намагаються відтворити загублений світ, за сюжетом "Чорнобильдорфу".

Зараз ви читаєте новину «Міхалок переспівав пісню Скрябіна про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі