четвер, 10 квітня 2014 00:41

"Ми маємо поставити пам'ятник Путіну і Януковичу" - Подерв'янський

"Ми маємо поставити пам'ятник Путіну і Януковичу" - Подерв'янський
Фото: Олександр Заклецький

"От...битесь", - так одним словом можна описати стосунки росіян і українців, вважає письменник і художник Лесь Подерв'янський. Так відповів підчас "публічного інтерв'ю", яке відбулося 9 квітня на Книжковому Арсеналі. "Це - наша національна ідея", - додав.

Лесь Подерв'янський розповів, що написав лібрето до опери "Звірі". Вона про те, як ведмідь, білочка, зайчик і котик спасли світ від фашистської чуми. За сюжетом, Сталін звелів звірям арештувати Гітлера і привезти в Москву. Автор розкрив секрет твору:

"Насправді Сталін просто хотів бухнути зі своім старим приятелем Гітлером".

Про подіі на Майдані, каже, ще нічого не писав. Але припустив, що напише, "коли все осяде".

Поточну ситуацію описати одним словом неможливо, вона занадто складна. Можна, на думку Подерв'янського, двома :

"Кацапи за...бали".

Назвав, кому украінці завдячують згуртованістю:

"Ми маємо поставити пам'ятник Путіну і Януковичу. Якби не вони, не відомо, що було б. На моїх очах народжується нація. Врахуйте, що й на ваших теж. Ми 20 років жили в гівні, я жив іще раніше в ще більшому гівні. І от раптом це гівно скінчилося. Завдяки цим двом мудакам, Путіну і Янику, це все скінчилося. Зараз я бачу не бидло, а народ. Усі ці роки я жив без країни. Зараз у мене відчуття, що в мене є країна, за яку можна вмерти".

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо поставити пам'ятник Путіну і Януковичу" - Подерв'янський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі