понеділок, 15 жовтня 2012 11:16

Меджліс планує оголосити національну автономію

Меджліс планує оголосити національну автономію
Кримські татари вже давно намагаються розпочати таку розмову з українською владою. Фото: radiosvoboda.org

Кримсько-татарська національна автономія півострова повинна бути оголошена "явочним порядком". Про це в ефірі програми "Гравітація" на ATR сказав Бекір Мамутов, член президії нелегального меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Меджлісі сподіваються, що Могильов змінився на краще

"Особисто я вважаю - і маю багато прихильників - що треба проголошувати національну автономію явочним порядком. Оголосити курултай парламентом, створювати уряд, сформувати бюджет та інші ознаки державності ", - сказав Мамутов.

Він пояснив, що у кримсько-татарській пресі давно обговорюється це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани більше не хочуть бути російською автономією - опитування

"Ще у 2007 році розглядалося положення про курултай як про парламент кримсько-татарського народу (зараз він формально вважається з'їздом). Якщо є парламент, значить, потрібно формувати систему виконавчої влади. У пресі все це проговорювалася. Ця думка вже зріє. Україна на прохання кримських татар не реагує ", - сказав меджлісовец.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму панує "дух шовінізму" та повна безкарність - Меджліс

Окрім бюджету також обговорювалося питання про створення судового органу - "кадилика" (так називалися судові адміністрації в Османській імперії), зазначив Мамутов.

 

Зараз ви читаєте новину «Меджліс планує оголосити національну автономію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі