Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 14:51

Матч українського чемпіона світу показали в серіалі "Хід королеви"

Матч українського чемпіона світу показали в серіалі "Хід королеви"
"Хід королеви" став найпопулярнішим серіалом в історії Netflix. За 28 днів його подивилися 62 мільйони разів. Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой. Фото: TVLine

Партія українського чемпіона світу з бліцу та швидких шахів Василя Іванчука стала прототипом для епізоду мінісеріалу "Хід королеви". Став найпопулярнішим серіалом в історії Netflix.

15-річна Бет Гармон живе в дитячому притулку. Виявляє в собі талант до гри в шахи. Стає знаменитою після перемоги на чемпіонаті США. Щоб стати найкращим гросмейстером світу, має подолати наркотичну залежність та емоційні зриви, за сюжетом.

У фіналі Гармон зустрічається з радянським гросмейстером Василем Борговим. В основу епізоду лягла реальна партія Іванчука з американцем Патріком Вольфом. Про це розповів гросмейстер Гаррі Каспаров. Був консультантом творців серіалу.

"Це реальна партія 1993 року Іванчук-Вольф, - каже Каспаров в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь". Буквально через день після виходу серіалу я отримав лист від Патріка Вольфа. Це був крик: "Я впізнав цю партію!" Тобто партія реальна, але все ж є деяке відхилення, яке пішло тільки на користь серіалу".

"Хід королеви" став найпопулярнішим художнім мінісеріалом на стримінговій платформі Netflix. За 28 днів його подивилися 62 млн разів. Зняли за романом 1983-го фантаста Волтера Тевіса. Творцями виступили Скотт Френк та Аллан Скотт. 2008 року роман хотів екранізувати актор Гіт Леджер. Це мав стати його режисерський дебют. Того ж року він загинув.

Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой. Знімалася в горорі "Відьма" та трилері "Спліт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ді Капріо змусив режисера переписати сценарій

Василь Іванчук - гросмейстер родом із Тернопільської області. Віцечемпіон світу за версією ФІДЕ 2002 року. Чемпіон Європи 2004-го. Чемпіон світу з бліцу 2007 року. Чемпіон світу зі швидких шахів 2016-го.

Найсильніший український шахіст усіх часів, який понад 20 років входив у десятку найкращих шахістів планети. На думку фахівців, один із "геніїв шахів".

Зараз ви читаєте новину «Матч українського чемпіона світу показали в серіалі "Хід королеви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі