середа, 14 лютого 2018 13:20

"Манекени, що впали одне на одного в підсобці": розгромні рецензії на фільм "П'ятдесят відтінків свободи"
5

Критики присоромили заключну частину "П'ятдесятьох відтінків" за те, що в епоху #MeToo (хештег, що осуджує сексуальне насильство і домагання. Поширився в результаті скандалу і звинувачень кінопродюсера Харві Вайнштейна. - ред.) фільм безбожно застарів.

Але більшість дали волю ображеному почуттю прекрасного і проявили в рецензіях на "П'ятдесят відтінків свободи" такий політ фантазії, який і не снився героям фільму - а тим більше його творцям, - зазначають на "Телекритика".

Порно, та не те

Британські критики похвалити рекламну Audi як "найбільш емоційного члена акторського складу" і висміяли те, як фільм милується життям 1% найбагатших людей. Але найжорсткішу прочуханку "речизму" влаштував The Guardian, навісивши на фільм ярлик "лайфстайл-порно".

"Настільки знеособлене, що його можна крутити без звуку в готельному лобі. Крім того, воно перемежовується із звичною софт-порнографією, настільки невинною і частою, що я так і чую колективне зітхання глядачів, перед якими вкотре з'явилися голі герої", - написали у виданні.

Автор: Cosmopolitan
 

Як горить вогонь, як тече вода ...

Постільні сцени фільму на порталі The Mary Sue порівняли з висиханням фарби. Також критик зазначила: "Бачила більше членів у серіалі "Секс у великому місті". Зрозуміло, що всякі дурні закони не дозволяють показувати фільм з рейтингом NC-17 широкій аудиторії, але який сенс переносити на екран еротичний роман, якщо не можна показувати члени? У чому сенс еротичного фільму, націленого на жіночу гетеросексуальну аудиторію, якщо камера з усіх ракурсів показує груди Ани і лише зрідка - дупу Крістіана?"

Автор: Cosmopolitan
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море цицьок та трохи сексу: огляд фільму "50 відтінків свободи"

Між нами хімія

Більшість критиків сходяться на думці, що виконавцям головних ролей не завадило б частіше відвідувати не спортзал, а курси з підвищення акторської майстерності. "Хімія між Джонсон і Дорнаном - немов між двома манекенами, що впали одне на одного у підсобці магазину", - резюмує критик AZCentral.

Автор: Cosmopolitan
 

Все добре, що добре закінчується

"Повісьте ланцюг на місце і закрийте Червону кімнату - цей болісно несексуальний кошмар підійшов до кінця", - урочисто починає критик USA Today. "Сміховинному фіналу трилогії вдалося стати найкращою частиною БДСМ-зневіри, знятого за прохідним романчиком Е. Л. Джеймс ... Більша частина фільму - сюжетна нісенітниця, яка веде до чергового раунду оголення; в одному випадку приводом для роздягання стає відро морозива". Правда, сам фільм скоріше нагадує інший фастфуд: на думку рецензента, постільні сцени в ньому "гарячі, немов вчорашня піца".

Автор: Cosmopolitan
 

Франц Кафка зустрічає Девіда Лінча

Критик сатиричного видання The Onion Пітер Кріс Розенталь (який з незворушним обличчям скаржився, що не розуміє діалоги динозаврів у "Парку Юрського періоду") написав:

"Цей фільм беззастережно переконав мене в тому, що я помер. Я помер, і в покарання за мої гріхи я замкнений в якомусь кіночистилищі, вимушений протягом вічності оглядати ці похмурі сиквели і безглузді серії фільмів". Місце, де замкнений бранець "П'ятдесятьох відтінків свободи", він сам називає "Кімнатою" Жан-Поля Сартра, а не Червоною кімнатою Крістіана Грея: "Кожен DVD-диск, який я дивлюся, просовують мені на таці в щілину під дверима", - написав Розенталь.

Автор: Cosmopolitan
 

Трилогія "50 відтінків сірого" була випущена 2011 року і була продана тиражем понад 125 млн екземплярів, ставши однією з найпопулярніших літературних серій в історії. Вона розповідає про Анастейшу Стіл, випускницю коледжу, яка бере інтерв'ю в молодого і успішного бізнесмена Крістіана Грея. Згодом між ними розвиваються стосунки, в ході яких Грей зізнається у своєму захопленні БДСМ.

Зараз ви читаєте новину «"Манекени, що впали одне на одного в підсобці": розгромні рецензії на фільм "П'ятдесят відтінків свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі