вівторок, 15 квітня 2014 16:51

"Мало прийти до влади - треба піти від неї живим" - Віктор Шендерович виступить у Києві
3

Фото: Тарас Подолян

25 квітня 2014 відбудеться концерт для любителів інтелігентної сатири і політичного гумору, Віктор Шендерович з програмою "Анекдот сильней, чем Геродот..." на сцені Центрального будинку офіцерів. Цю своєрідну "лекцію"-концерт Віктор Шендерович вже кілька років читає в університетах США і на зустрічах з читачами в Росії і зарубіжжя. Дуже інформативно і дуже смішно. Тих, хто прийшов на зустріч, чекає гостросюжетний розповідь про історію російської сатири та її протистояння з російською тоталітаризмом і цензурою, від Грибоєдова до Шварца, і від Козьми Пруткова до програми "Куклы". Літературно-політичні байки, епіграми і портрети; все двадцяте століття - від Леніна до Путіна - в анекдотах та інших коротких формах. Купити квитки на концерт Віктора Шендеровича бажано заздалегідь, адже немає сумнівів, що охочих потрапити на виступ буде як завжди чимало. Віктор Шендерович на своїх концертах змушує глядачів замислитися про проблеми країн, сміливо викриває відомих людей і політичних діячів, роблячи це з величезним задоволенням.

Читачам Gazeta.ua пропонуєпо підбірку обраних цитат Віктора Шендеровича, які дозволять познайомитись із його творчістю ближче.

"Чехи вибрали Гавела — живуть як люди. Росія вибрала Путіна — живемо як попало".

"За столом переговорів подали на десерт кілька третіх країн".

"Куди тікати з корабля щуру, якщо він — капітан?"

"В Росії чаша терпіння вимірюється склянками".

"В краю небоскребов, хайвеев, мостов, вдали от пейзажа московского, увидел я негра преклонных годов, похожего на Маяковского. Фантазии антисоветской предел, жевавший хот-дог свой заморенно. Не то, чтобы русским тот негр не владел, но даже английским, по-моему. Но если бы знал он, грызя свой батон, какое готовилось варево, он хинди бы выучил только за то, что Ленин им не разговаривал".

"Еволюція почалася з того, що мавпа відчула себе людиною".

"Мало прийти до влади — треба піти з неї живим".

"Якщо цирковий ведмідь підняв лапу, це ще не значить що він "за".

"Не видно виходу? А ви на ньому стоїте!"

"Знищити тарганів неможливо, але можна зробити їхнє життя нестерпним".

"Політичні шахи: скільки років звідусіль мат, а партія не здається!"

"Доки одні несуть свій хрест, інші стають цвяхами сезону".

"Інколи епохи завмирають, дивлячись на секундомер".

Зараз ви читаєте новину «"Мало прийти до влади - треба піти від неї живим" - Віктор Шендерович виступить у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі