пʼятниця, 31 січня 2020 14:04

"Маклена Ґраса" - це суперактуальний текст про тріумф популізму

"Маклена Ґраса" - це суперактуальний текст про тріумф популізму
Головну роль у виставі "Маклена Ґраса" грає Христина Дейлик. Фото: www.facebook.com/malyiteatr

"Маклена Ґраса" - це суперактуальний текст. У Польщі 1920-х була політична, економічна, культурна криза, ідеологічний поділ у суспільстві. Існувала тенденція до популізму. Це схоже на сучасну ситуацію у світі та Україні", - розповідає режисер, художній керівник Малого театру Дмитро Весельський. Готує прем'єру вистави "Маклена Ґраса" за драмою Миколи Куліша. – Головна героїня, Маклена Ґраса, як і сам Куліш, вірить, що переворот закінчиться благом. Вона втікає до повстанців, але ми знаємо, що це не оптимістичний кінець, знаємо, які були наслідки. Розуміємо, що вона купилася на гасла та обіцянки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Наші котики" руйнує міфи про війну — Уляна Супрун

Прем'єру спектаклю "Маклена Ґраса" в Київському малому драматичному театрі заплановано на 31 січня і 1 лютого.

Анонсують, що це буде атмосферна пригода з елементами детективу, неочікуваними сюжетними поворотами, впізнаваними персонажами та похмурим гумором. Про суспільство і про індивіда, як маленькі помилки кожного можуть створити велику історичну помилку з катастрофічними багатолітніми наслідками. Про тріумф популізму і віру в диво, про неготовність багатьох брати на себе відповідальність за своє життя. І бажання багатьох інших визначати чужу долю.

У головних ролях: Вероніка Шостак, Христина Дейлик, Юрій Шульган, Юрій Кулініч

Уперше п'єсу "Маклена Ґраса" 1933-го поставив Лесь Курбас у харківському театрі "Березіль" Щоб прем'єра відбулася, пройшла радянську ценузу, Микола Куліш дещо переробив сюжет. Оминув українські теми автор, перенісши дію в Польщу часів Пілсудського.

Зараз ви читаєте новину «"Маклена Ґраса" - це суперактуальний текст про тріумф популізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі