вівторок, 12 квітня 2011 20:16

"Mad Heads XL" заспівають для українців в Америці

"Mad Heads XL" заспівають для українців в Америці

Український рок-гурт "Mad Heads XL" на концерті пам'яті лідера "Братів Гадюкіних" Сергія Кузьмінського виконають їхню пісню "Америка". Лідер "Mad Heads XL" Вадим Красноокий зазначив, що це не випадковий вибір.

"Мама змусила мене вивчитись гри на скрипці, для себе вже самотужки освоїв гітару. "Америка" "гадів" має класичні роківські акорди, тому одразу мене привабила. Тим паче цього року ми вперше виступатимемо в США".

3 липня, напередодні дня Незалежності Америки, гурт братиме участь у фестивалі, який організовує українська діаспора.

"Концерт відбудеться у штаті Нью-Йорк, але не у самому місті. Наш виступ триватиме 1,5-2 години. Співатимемо як свої пісні, так і переспівані нами народні. Альбом українських народних пісень у нашій обробці презентуватимемо вже наприкінці цього місяця. 29-го квітня поїдемо в тур Україною на його підтримку. Називатиметься - "УкраїнСКА". У нього ввійде 15 нових народних пісень у нашому виконанні та чотири бонус-треки, які ми виконували раніше. Серед нових будуть відомі широкому загалу, такі як "Несе Галя воду", так і зовсім незнані", - розказав Красноокий.

Також він додав, що реакція публіки на переспівані народні пісні неоднозначна.

"Нещодавно у мене був ефір на Національному радіо, яке має старшу аудиторію. Дзвонили й казали: "Навіщо так виконувати пісні, які ми за столом співаємо, робите з ними щось незрозуміле. Це природна реакція, вона мене не дивує. Але щоб ці пісні зараз співали за столами, їх потрібно інтегрувати до сучасного життя. Ми рок-гурт, тому адаптуємо їх в рок-н-рольному режимі. Українська народна культура дуже недооцінена. А це те, завдяки чому ми можемо приймати участь у світовій культурі", - зазначив лідер гурту.

Зараз ви читаєте новину «"Mad Heads XL" заспівають для українців в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі