неділя, 23 вересня 2018 21:45

Люди часто роблять вигляд, що щиро вибачили - Юлія Саніна

19 жовтня у київському Палаці спорту відбудеться концерт гурту The Hardkiss на підтримку альбому ʺЗалізна ластівкаʺ.

Це перша платівка групи, на якій більшість пісень україномовні.

Про 6 з них розповідає Gazeta.ua фронтвумен The Hardkiss Юлія Саніна.

ʺМелодіяʺ

Захворіла й поїхала до батьків, щоб не заразити чоловіка з сином. Наспівувала пісні на диктофон і відправляла чоловікові. ʺМелодіяʺ - про те, що люблю і дуже сумую. В уяві народилися образи годинника, який не ходить, коли кохана людина не поряд, космонавта, який далеко від Землі. Композиція – зізнання, що краще за мою половинку нікого нема, і туга сильна, але світла. Одразу отримувала від чоловіка рецензію, що поезія більш зріла, ніж у попередніх композиціях.

Автор: Фото надані виконавцями
  Гурт The HARDKISS
Гурт The HARDKISS

ʺХто як не тиʺ

Пісню створила в українських Карпатах. У Буковелі – спостерігала за природою. Народились рядки, що добре бути вітром, бо він вільний. І добре бути птахою, бо летиш високо – і маєш багато можливостей побачити світ під іншим кутом. Часто використовую в піснях образ сильної жінки. Сила – асоціюється із незалежністю. У композиції розмірковую над тим, що взаємини – несвобода, але вона приємна. ʺДобре бути птахомʺ, але в твоїх сітях. Добре бути листочком, якщо є вітер, який підтримує й задає напрямок. Це невільна свобода, без якої порожньо.

 

Free Me

Герой вижив після корабельної аварії. Пливе у відкритому морі Звертається до Бога. Просить звільнення від всього поганого, від болю, яку міг заподіяти іншим. Розуміє, що майбутнього не буде, якщо не відпустити своє минуле. В текстах люблю геппі-енди, тому людина врешті почута, прощена і бачить далеко бажаний берег.

Автор: Фото надані виконавцями
  Гурт The HARDKISS
Гурт The HARDKISS

ʺЖуравліʺ

Героїня пісні запрошує чоловіка, який їй подобається до білого танцю. При цьому вона в чорній вуалі. Приховує сильну тугу. Її внутрішній стан передає зграя птахів, що відлітають у вирій. В українських народних піснях і – це символ глибокої печалі. У наш час маємо багато драматичних подій, пов'язаних із війною, багато туги. Протиставляю сумним думкам героїні – її світлі почуття. Вони дають їй надію на майбутнє.

Автор: Фото надані виконавцями
  Гурт The HARDKISS
Гурт The HARDKISS

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлія Саніна відзначає день народження благодійністю

ʺКорабліʺ

Героїні чоловік постійно пробачав те, що вона не вважала за свою провину. При цьому сама відчувала, що його слова й дії не щирі. Це призводить до драматичного завершення кохання. Коли писала пісню, замислилась над тим, як часто люди роблять вигляд, що щиро вибачили. Але якщо в стосунках відсутній діалог, багато недоговореного – інша людина викривлює ситуацію, вигадує зайве. Через це руйнуються відносини. Загалом історія про те, що минуле необхідно відпускати, спалити символічні кораблі. Хоча в наших піснях нема прямого заклику до дії, хочемо допомогти людям глибше відчути. Навіть у найбільш драматичних текстах – надія. В кораблях історія закінчується тим, що ʺНехай все горить, а я буду житиʺ.

Автор: Фото надані виконавцями
  Гурт The HARDKISS
Гурт The HARDKISS

ʺКоханціʺ

Використала образ коханців – як символ переплетення доль людей у великому місті. Всі ми так чи інакше чиїсь коханці. І всі дуже схожі своїми зраненнями. Кажу про те, як важливо не соромитись своєї ідентичності. Часто пишу про те, що вдавана зовнішня ідеальність – брехня. І те, що нам намагаються нав'язати з маскультури реклами – несвобода й неправда. Нас програмують, як маємо виглядати, як поводитись, з ким спілкуватись, з ким спати. Що вважати правильним, а що ні. Підкреслюю, що навіть наші відретушовані обличчя у відео – лише сценічні образи. Ніколи не використовую схожі вбрання і зачіски у повсякденному житті, при спілкуванні з публікою. У піснях підкреслюю необхідність лишатись собою, знаходити красу в своїй індивідуальності.

"Залізна ластівка" — третій студійний альбом гурту The Hardkiss. Крім Києва концерти на підтримку платівки відбудуться у Львові, Харкові, Запоріжжі, Маріуполі, Кривому Розі, Дніпрі, Полтаві, Одесі й Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «Люди часто роблять вигляд, що щиро вибачили - Юлія Саніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі