пʼятниця, 07 вересня 2012 18:37

Любомир Левицький зняв "Тіні незабутих предків" в улюблених місцях Параджанова

Любомир Левицький зняв "Тіні незабутих предків" в улюблених місцях Параджанова
Фото: Андрій Шматов

Режисер першого українського трилера "Штольня" 31-річний Любомир Левицький закінчує знімати нову повнометражну стрічку - молодіжний містичний трилер "Тіні незабутих предків. Таємниця мольфара".

Про це Gazeta.ua розповів виконавець головної ролі мольфара актор 54-річний Юрій Розстальний.

"Тіні" Любомир зняв дуже швидко. Ми почали знімати в Карпатах 17-го липня, і от тепер закінчує- дознімає останні сцени в Кам'янці-Подільському. Буквально днями приїде в Київ, - ділиться актор. - Це містичний трилер. Ми знімали його в Карпатах у тих місцях, де знімав Параджанов колись "Тіні забутих предків". Ми прийшли, подивилися хату гуцульську. А це якраз виявилася та хата, де за фільмом, жив Іван. Тепер це була по фільму моя хата. Такі збіги. Я повернувся знову в ті місця, де надцять років тому знімався і мій батько Віталій Розстальний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три роки український режисер досліджував психологію серійних убивць

На зйомки Юрій привіз з Німеччини, де вони зараз живуть, своїх дітей 16-річну Ніну і 10-річного Юліана. Хлопчик пропонував внести у фільм новий сюжетний хід.

"Знімали ми поспіхом. Мали впоратися на тиждень, а застрягли в Карпатах на 12 днів. Бо не завжди щастило з погодою. Режисер дуже хотів відзняти всі сцени. Злітали всі строки. Мій малий на ходу придумав сюжет: Студенти шукають мольфара, і тут раптом з лісу виходить хлопчик у зношених черевиках і несе яблуко. Питають у нього чи він не бачив. А виявляється, що хлопчик - то і є мольфар, який перетворився на дитину. Я був в захопленні, як це син придумав. Але ту сцену так і не відзняли. нічого, ми це ще колись з малим десь використаємо".

Юрій Розстальний припускає, що фільм вийде у прокат не раніше весни.

"Ще багато роботи. Треба ще й "Ломбард" (ще одна стрічка режисера, яка зараз в роботі) закінчити, поозвучувати все. Бо знімали на плівку Кодак, там чорновий звук. Сподіваємося, що на весну вийдуть обидва фільми підряд. "Ломбард" ми починали знімати до кризи, якраз восени все зависло. Але через три з половиною роки ми повернулися і все-таки роботу доробили. Я взагалі люблю з молодими людьми працювати — вони знають, що хочуть. Кажу Любомиру: "Бачте, ми у вашому віці пили портвейн і горілку десь по пивняцях, а ви справою займаєтеся".

Зараз ви читаєте новину «Любомир Левицький зняв "Тіні незабутих предків" в улюблених місцях Параджанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі