пʼятниця, 11 лютого 2011 16:49

Лідія Забіляста витратить Шевченківську премію на будівництво

Лідія Забіляста витратить Шевченківську премію на будівництво

Лауреат цьогорічної Шевченківської премії оперна виконавиця Лідія Забіляста 260 тисяч гривень, які отримає за перемогу, витратить на сина й будинок.

Про це вона розказала у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Я задоволена тим, що маю: співаю в театрі та вже протягом чотирьох років викладаю в консерваторії. Спрямовую свої сили на талановиту молодь. Маю 20-річного сина Дмитра. Він вчиться в НАУ на технічному факультеті. Частину грошей лишу йому, частину вкладу у будівництво оселі під Києвом, яке вже розпочала", - сказала Забіляста.

Також вона зазначила, що перемога стала для неї несподіванкою.

"Цілий день нічим іншим не займалась, окрім як тупо слідкувала за новинами — коли вже оберуть. Не відношусь до авантюрних людей, я - самокритична. Тому не робила спроб висунутись на цю премію, доки мені самі це не запропонували. Дуже хвилювалась — різні розклади бувають. Це був мій єдиний шанс. Якби цього року не отримала, більше б свою кандидатуру не висувала", - зазначила виконавиця.

Про перемогу дізналась від подруги.

"О 16-й годині дзвонить мені подруга, яка вже знала результати. Виходжу на балкон — живу на 13 поверсі й маю зимовий сад, тому дуже люблю там розмовляти. Йшов сніг, було похмуро. Тут, бачу — на верхівки дерев починає падати сонячне проміння. В одну мить сонце освітило весь мій район! Це було як Боже провидіння. Коли подружка сказала про перемогу, від щастя розплакалась", - додала Забіляста.

Виконавиця отримала нагороду за оперні партії Інгігерди "Ярослав Мудрий" Г.Майбороди, Турандот "Турандот" Д.Пуччині, Амелії "Бал-маскарад" Дж. Верді Національного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка та концертні програми українських народних пісень та романсів.

Зараз ви читаєте новину «Лідія Забіляста витратить Шевченківську премію на будівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі