понеділок, 07 жовтня 2013 14:29

Лідер греко-католицької секти закликав Путіна ввести війська у "розкольницьку" Україну

Лідер греко-католицької секти закликав Путіна ввести війська у "розкольницьку" Україну
Фото: credo-ua.org

На Львівщині активізувалася греко-католицька секта, яка активно агітує проти підписання угоди з Євросоюзом. Як повідомляє ICTV, за всіма ознаками ця гілка грекокатоликів - тоталітарна секта. Верхівка УГКЦ неодноразово закликала заборонити діяльність угруповання.

Її лідера - самопроголошеного патріарха, колишнього греко-католицького священика, громадянина Чехії Антоніна Догнала вигнали спочатку з батьківщини, а потім Польщі та Словаччини. В Україні Антонін Догнал фігурує у кримінальній справі за фактом побиття жінки.

Лідеру " УПГКЦ " Антоніну Догналу ще у 2011 році суд заборонив перебування в Україні. Після судового рішення міліція кілька разів викликала його для добровільного видворення з України, проте той не з'явився. Незважаючи на рішення українського феміди, Догнал безперешкодно проповідує і проводить богослужіння у самому центрі Києва.

Останнім часом Догнал і його соратники стали активно цікавитися політикою, зокрема, зовнішньополітичним курсом України. Зокрема влітку цього року Догнал закликав Віктора Януковича відмовитися від Європейського курсу України і приєднатися до Митного Союзу. У разі відмови Догнал передбачив Януковичу кінець кар'єри.

 

Зараз ви читаєте новину «Лідер греко-католицької секти закликав Путіна ввести війська у "розкольницьку" Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі