пʼятниця, 26 лютого 2021 17:25

"Леся Українка. Узлісся": розширений тизер незнятого фільму показали в мережі

Автор: facebook.com
  Акторка Дар'я Полуніна має втілити Ларису Косач у драмі "Леся Українка. Узлісся". Творці фільму обіцяють показати на екрані письменницю живою, сучасною, із глибокими почуттями
Акторка Дар'я Полуніна має втілити Ларису Косач у драмі "Леся Українка. Узлісся". Творці фільму обіцяють показати на екрані письменницю живою, сучасною, із глибокими почуттями

6 хв. триває режисерська версія тизеру біографічної драми "Леся Українка. Узлісся". Ролик презентували до ювілею письменниці. Головну роль виконує Дар'я Полуніна.

Фільм має охопити життя Лариси Косач-Квітки з дитинства й до останньої хвилини.

"2 реальності - повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі - тісно переплітаються і відображають усі ключові повороти її долі", - йдеться в анонсі.

Зйомки тизеру проходили в Києві - у Голосіївському парку та в декораціях однієї із фотостудій. Режисерка - Нана Джанелідзе, продюсерки - Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

Запланований бюджет стрічки - 69 млн грн. З них у держави творці просили близько 55 млн. Торік їм відмовили в бюджетному фінансуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Українка в кіно: найкращі фільми, які варто побачити

Єдиний художній фільм про мисткиню - драма "Іду до тебе" 1971 року. В основі сюжету - історія стосунків Лариси Косач і білоруського соціаліста, члена київського "Союзу боротьби за визволення робітничого класу" Сергія Мержинського. Зняв режисер Микола Мащенко. За словами сценариста драми Івана Драча, це "майже документальна кіноісторія, відтворена за віршами й листами, поемами й оповіданнями Лесі Українки, за спогадами про неї та про її сучасників".

Зараз ви читаєте новину «"Леся Українка. Узлісся": розширений тизер незнятого фільму показали в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі