понеділок, 07 лютого 2011 10:37

Легендарний гітарист Гері Мур помер в іспанському готелі

Легендарний гітарист Гері Мур помер в іспанському готелі

В Іспанії на 59-му році життя помер знаменитий ірландський гітарист і співак Гері Мур. Екс-учасник рок-групи Thin Lizzy, віртуоз, який випустив два десятки студійних альбомів, був знайдений мертвим у своєму готельному номері.

Уродженець Північної Ірландії, якого називали "білим чарівником блюзу", помер від серцевого нападу. Його тіло знайшли в готельному номері на іспанському узбережжі Коста дель Соль.

Як заявив офіційний представник МЗС Великої Британії, "нам відомо про смерть Мура, ми готові надати консульське сприяння".

"Ми співчуваємо його сім'ї у зв'язку з цією втратою", - зазначили в МЗС Великої Британії.

Менеджер Thin Lizzy Адам Парсонс сказав, що він в шоці від звістки про смерть Гері Мура і все ще не може в це повірити.

"Він був таким міцним, не типова рок-зірка, а здоровий хлопець, - пояснює Парсонс. - Він був чудовим музикантом".

Мур народився у квітні 1952 року в Белфасті і почав грати на гітарі, коли йому було вісім років. Він виступав з групою Thin Lizzy, в яку його запросили в 1974 році, а також зробив сольну кар'єру. У його дискографії понад 30 альбомів, останній з яких вийшов в 2008 році. Платівка називається "Bad for You Baby" і містить не тільки пісні самого Мура, але й композиції Ела Купера, Маккінлі Морганфілда і Джей Бі Ленуару.

NEWSru.com, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Легендарний гітарист Гері Мур помер в іспанському готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі