пʼятниця, 22 квітня 2011 16:23

Кульбаба відкрила дві виставки про Чорнобиль
21

Фото: Фото: Костянтин Баранов

Вчора в київському арт-центрі "Alex Art House" до річниці аварії на ЧАЕС відкрили фотовиставки Юрія Косіна "Коли неясний гріх" і Марії Євтушенко "Чорнобиль: 25 років потому". Захід був ініційований політиком та меценатом Олександром Прогнімаком, а вести презентацію організатори запросили Валерію Крук, відому як Кульбаба. На відкриття прийшли художник Олександр Клименко та хореограф Сергій Костецький.

Косін зробив першу серію фотографій незабаром після аварії на Чорнобильській АЕС. За словами митця, головна тема експозиції - велична гармонія світу, відторгнута людиною, а також конфлікт людини і природи. Минулої весни Юрій Косін продовжив серію новими знімками Чорнобильської зони.
Також на виставці можна побачити фотовиставку Марії Євтушенко "Чорнобиль: 25 років потому". 20-річний фотограф в цьому місяці відвідала зону відчуження Прип'ять і знаменитий 4-й реактор ЧАЕС і привезла свій свіжий погляд на події через 25 років з моменту трагедії.

"В Чорнобилі боялася наступити на мох — він дуже радіоактивний. Після поїздки мені сказали викинути весь одяг, в якому я була, і попити вино. А ще в мене були висипання на шкірі і боліли очі", - розповіла фотограф.

"Фотографували закинуті дитячі атракціони, танки і сам саркофаг. На одній з моїх фотографій — село, яке засипали землею. Бо там дуже високий рівень радіації. Цією серію хотіла показати, що це місце існує. Потрібно будувати новий саркофаг, боротися з мародерством, бо таким чином радіація розповзається по всій Україні", - додала Євтушенко.

Зараз ви читаєте новину «Кульбаба відкрила дві виставки про Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі