субота, 05 квітня 2014 14:00

Кримська художниця намалювала як Путін відбирає Крим

Кримська художниця намалювала як Путін відбирає Крим

Картину, "Як Путін відбирає Крим" готові купити за $800. Про це кореспонденту Gazeta.ua заявила кримська художниця Христина Кириленко.
"Картину сприймають по-різному. З першого погляду там не можна зрозуміти що вона з підтекстом, треба задуматися і вдивитися в полотно. Деякі мої друзі просто сміялися з такого жарту. Дехто вважає мене надто сміливою, бо я навчаюся зараз в Росії. Мої родичі взагалі радіють відєднанню Криму, кажуть, що вони повертаються додому", - пояснює Христина.
Христина зобразила Крим у вигляді мушлі, яку тягне клешнями здоровезний краб. Полотно виконане в українських тонах: у синьому морі жовта мушля.
"Ідея такого зображення прийшла недавно. В російській пресі Путіна називали крабом, через його висловлювання. В одному зі свої інтервю він сказав фразу: "как раб на галерах".Але він його виділив, як краб. Останній рік це висловлювання призабулося"
Серед картин Христини чимало на тематику майдану.
"Коли я повернулась з Москви і побачила ялинку на майдаі, мені захотілося її намалювати.Такого в світі ніде нема. Потім писала натюрморт з пляшками коктейлю молотова. Картина вийшла оригінальна. З першого погляду не всі розуміють, що то молотови. Також маю портрети звичайних людей, революціонерів, які вимушено стали воїнами. Поки своїх картин не продаю"
Раніше Христина малювала в різних стилях. Займається мозаїкою і пише великі картини. Одна з останніх робіт художниці "Кубік-рубік", багато картин про Крим.
"Правда, раніше картини по Криму були більш позитивними. Одна з моїх улюблених картин - жінка з закритими очима і шматочками дині на голові. Має назву"Що посієш те й пожнеш"  Багато етюдів і портретів"

Зараз ви читаєте новину «Кримська художниця намалювала як Путін відбирає Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі