понеділок, 08 жовтня 2018 14:22

Краще б Позняки відремонтували - на станції метро Осокорки малюють мурал
4

На столичній станції метро Осокорки з'явиться мурал під назвою More than Us. Зараз стіни та стелю підземки розписують 2 світових художників. Аполо Торрез, 32 роки, із Бразилії та Метью Дон, 29 років, із Бельгії працюють вночі, щоб не заважати пасажирам.

"Мова йде про створення монументального настінного малюнка на станції. Концепція муралу складається з об'єднання 8 поглядів художників світового рівня, їхнього креативного бачення та думок на актуальні теми, які стосуються безпосередньо українського народу", – написала на своїй сторінці у Facebook Наталка Макогон, радниця начальника КП "Київський метрополітен".

На станції метро "Осокорки" художники малюють новий мурал
Фото: facebook.com
На станції метро "Осокорки" художники малюють новий мурал
На станції метро "Осокорки" художники малюють новий мурал
На станції метро "Осокорки" художники малюють новий мурал

Мета проекту - об'єднання народу, підняття національного духу та патріотизму через призму художньої візуалізації міцності України.

Закінчити роботу над мистецьким проектом художники планують до 25 листопада. Зараз на стінах станції є лише ескізи майбутнього муралу. Будинки, музиканти, які грають на флейті, контрабасі, барабанах і піаніно. Частину стелі пофарбували у блакитний колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко зазначив, що забудова Осокорків планувалась ще кілька десятиріч тому та закликав шукати компроміси – ЗМІ

"Цікаво спостерігати, як щоранку з'являється нова частина малюнка... цікаво, що вийде в результаті", - поділилась враженнями киянка Світлана.

"Мені поки не подобатися цей малюнок, якийсь він дуже дитячий. Наприклад, кошлатий музикант із сопілкою... Моя донька теж таке малює. Краще б зробили ремонт на станції Позняки, де тече стеля. І привели б до ладу станцію Славутич, а то її вхід більше схожий на крематорій – сірий і жахливий", – сказав пасажир Віктор.

У Київі нещодавно з'явились ще 2 нові мурали. На стіні 9-поверхового житлового будинку №9 по вул. Озерній у Солом'янському районі намалювали гігантські боксерські рукавички. Малюнок створив художник Андрій Пальваль біля нового спортивного залу для дітей. У центрі міста, на вулиці Михайлівській, 7, стіну будівлі розмалювала литовська художниця Егле Звірбліте. Кіт в одязі з логотипом Бетмена, собака в майці з написом Rambo, рожевий заєць у 3D-окулярах - частина персонажів нового настінного малюнка.

Зараз ви читаєте новину «Краще б Позняки відремонтували - на станції метро Осокорки малюють мурал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі