четвер, 06 травня 2021 15:43

"Кому Вниз" випустили пісню ерзянською мовою

"Кому Вниз" випустили пісню ерзянською мовою
Український рок-гурт "Кому Вниз" випустив пісню ерзянською мовою. Фото: Київський Рок Клуб

Український рок-гурт "Кому Вниз" випустив пісню ерзянською мовою - однієї з державних Республіки Мордовія. Кліп на своєму каналі опублікував головний старійшина ерзянського народу Сиресь Боляень.

"Музика Ольоша (Olöš), слова Аліни Подгорнової. Аранжування та виконання гурту "Кому Вниз", - йдеться в описі.

Пісня називається "Звернення до Тюште". Тюштя - герой ерзянській міфології, син бога грому і війни Атямшкая і земної дівчини Літови. У пісні героя закликають повернутися, щоб врятувати ерзянську мову.

Сиресь Боляень відомий тим, що критикує національну політику президента РФ Володимира Путіна. У зверненні до Верховного комісара ОБСЄ з питань нацменшин Боляень заявив: "Ми не хочемо ставати росіянами, дайте нам бути собою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український гітарист випустив інді-альбом у Берліні

"Кому Вниз" — український рок-гурт, створений 1988 року в Києві. Частково пишуть композиції на слова Тараса Шевченка. Колектив значно вплинув на подальший розвиток київської та загальноукраїнської сцени готичного металу та фольк-металу, сприяв появі вітчизняних виконавців державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «"Кому Вниз" випустили пісню ерзянською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі