четвер, 25 жовтня 2018 18:17

Коли Дзідзьо закохався - кактус зацвів

В кінотеатрі "Оскар" відбувся показ романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз". Михайло Хома (Дзідзьо) зіграв головного героя, став режисером і продюсером стрічки.

За сюжетом головний герой спізнюється на літак до Португалії. Там на нього чекала мама та знайомство з дівчиною Зоряною, яку вона йому і підшукала. Мама так розгнівана, що виганяє його зі своєї міської квартири та відправляє у дідову хату. У селі друг та сусід Бодя Павук починає розважати Дзідзя. Шукає йому нову пасію. Та хлопцю більше довподоби його сестра з Квітка, що приїхала з США.

"Не можу просто полюбити гарну дівчину. Не можу себе вести, як прості пацани. Тому придумав для героя на сорочці прикріпити значок з кактусом. Коли той закохався — він зацвів. В жодній короткометражці і в фільмах не носив капелюхи. Маю тільки берет — це мій настрій. Настовбурчив вперед — все добре, назад — все хріново", - каже Дзідзьо.

У стрічці герой створює церковний хор. Сцени з ним знімали в дерев'яній церкві Преображення Господнього у селі Молотів Жидачівського району на Львівщині. В ній вінчалися батьки Михайла Хоми, там же відспівували батька. Житло героя знімали у батьківському будинку Дзідзьо.

Автор: facebook.com/dzidziopershiyraz
  Михайло Хома на  показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"
Михайло Хома на показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Секс і нічого особистого": показали тизер із постільними сценами

"Моя перша освіта — диригент симфонічного оркестру та хору. Треба розказувати молоді, що хор — це круто. А не тільки рок чи хіп-хоп. Це етап, до якого людина доростає або ні. Багато сцен у фільмі взято з життя. Одного разу їхав з Новояворівська до Львова маршруткою на навчання. Напроти сиділа дівчина. Вона мені дуже сподобалась і дорога скоро пройшла. Потім її вивели з автобусу і щось пояснювали руками. Виявилось, що вона не чує. Я собі тоді сказав, що міг би полюбити таку людину. Головна героїня в нашому фільмі носить слухові апарати", - каже Хома.

Капелюх акторки Анни Тихомирової, сорочку Дзідзьо і халат актора Сергія Либи з фільму продадуть на аукціоні. Той, хто їх придбає, зможе повечеряти з власником речі. За зібрані кошти придбають спеціальне обладнання для перегляду фільму з тифлокоментарем. Їх в Україні зараз 25. Держкіно видало стрічці перше в Україні прокатне свідоцтво на фільм з тифлокоментарем.

Автор: facebook.com/dzidziopershiyraz
  Акторка Анна Тихормирова на  показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"
Акторка Анна Тихормирова на показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"

"В аеропорті актриса сіла за кермо машини. Замість того, щоб натиснути гальма, дала газу. Перескочила через лежачого поліцейського на рельси і влетіла в камеру. Слава Богу сама ціла, а з апаратурою ми влетіли на 10 відсотків від того, що у фільм вклали. Але легко нічого не робиться. Я ті гроші не краду. Заробляю і вкладаю в українське кіно", - каже Михайло Хома.

"В Україні фільми знімати важко. Спочатку розраховуєш на підтримку, а в кінці маєш дулю. Але головне — не здатися. Жаліти себе не звик. Батько рано помер, а мама поїхала на заробітки. Трохи поплакав у 14 років. Набридло, що у всіх тато і мама, а я сам. Відтоді більше ніколи. Полюю за успіхом, бо люблю його. Півтора тижні спав по 2-3 години. Останні 3 дні зйомок підряд взагалі не спав. Не люблю, коли говорять, про виплату добових і постійні недосипи. У нас навчились свою роботу в євро рахувать. А в Україні знімати залишаться лише ті люди, які матимуть амбіції. Страх треба відсікати. Людина має бути смілива в ідеях та рішеннях. Коли щось собі надумав — мене не зупинити, одного намовлю і другого підшепчу", - каже Дзідзьо.

Автор: facebook.com/dzidziopershiyraz
  Михайло Хома і Микола Тищенко на  показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"
Михайло Хома і Микола Тищенко на показі романтичної комедії "DZIDZIO Перший раз"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Леді Ґаґа показала кохання: огляд фільму "Народження зірки"

У фільмі знялась мати Дзідзьо. Для цього вперше за довгий час приїхала до України з Португалії.

"Моя мама думала, що онук буде священиком. Я мріяла, що стане оперним співаком, а він пішов на естраду. Але ще з дитинства дивився фільми про Бені Хіла. Казав, що зніматиме такі фільми, і гратиме так, як він", - каже Галина Хома.

На роль Квітки претендували 666 кандидаток. Режисер обрав 4. В їх числі була Анна Тихомирова, що врешті зіграла у фільмі. На кастинг Анна Тихомирова прийшла одягнена у широку байкову сорочку в чорно-червону клітинку, без косметики, із зачіскою "хвостиком".

"Щоб пройти кастинг у фільм Дзідзьо, треба бути відкритою. Нічого не стидатися і говорити все, як воно є. Я дуже йому довіряла, коли давав підказки щодо гри. Робила все так, як наставляв. Було легко. Він чітко бачить і знає, як має виглядати кінцевий результат. Моя героїня — ніжна і романтична дівчина. В кадрі треба було зробити ляпас. Відзняли 9 дублів, Михайло сказав, що ще наступного дня голова боліла", - говорить Анна Тихомирова.

"DZIDZIO Перший раз" будуть показувати з субтитрами для нечуючих людей.

4 жовтня в прокат вийшла українська комедія "Скажене весілля" режисера Влада Дикого. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Коли Дзідзьо закохався - кактус зацвів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі