Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 22:31

"Когось вдягнули в мій костюм й він полежав замість мене" - як знімають українське фентезі
8

Знімальний процес фільму "Бобот"
Фото: Катерина Лук'яшко
Знімальний процес фільму "Бобот"
Знімальний процес фільму "Бобот"
Знімальний процес фільму "Бобот"
Знімальний процес фільму "Бобот"

На київській кіностудії Довженка завершують знімати фантастично-пригодницький фільм "Бобот" режисера Максима Ксьонди.

Стрічка розповідає про 12-річного Вадика. Хлопчик патологічний брехун і фантазер. Весь час розповідає про свої вигадані подвиги. Та одного разу він опиняється в центрі протистояння двох позаземних сил. Бобот - один з головних героїв фільму. Це ходяча трансформаторна будка, схожа на людину. Він допомагає Вадику рятувати світ. Є й інші трансформатори. Вони всі водночас відірвалися від мережі й почали поводитися, як живі.

"Граю дівчинку, в якої немає імені. Сказали, що якщо знадобиться - то дадуть. Вона інопланетянка, тому мені вдягнули зелені лінзи. Прилітає на Землю, щоб допомогти врятувати світ головному герою. З ним познайомилися на знімальному майданчику. Там і з'ясували, що маємо спільну знайому. Їх батьки - кращі друзі. В перший знімальний день моя гра не сподобалась режисеру. Тому когось вдягнули в мій костюм й він полежав замість мене. А от вночі, коли треба було стояти по коліна в багнюці під холодним проливним дощем, я відіграла сама", - каже акторка Іванка Бородай. Дівчинка стоїть й костюмі з зеленої плащівки й з заплетеними пофарбованими в біле косичками.

Когось вдягнули в мій костюм й він полежав замість мене

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий український фільм виходитиме щотижня

Зйомки закінчилися восени 2016-го. Зараз тривають дозйомки декількох сцен. В шостому павільйоні на студії від підлоги до стелі натягнутий синій екран. На ньому дві зелені цятки. Пізніше до сцен додадуть комп'ютерні спецефекти.

"Мій герой - вожатий Костя. Він наглядає за дітьми з загону Вадика. Хлопчика обрали добрі інопланетяни для того, що врятувати світ від злих. А Костя опинився заручником ситуації, й має допомогти своєму вихованцю. Конфліктує з вожатим іншого табору, та потім спільна біда їх об'єднує. Костя стоїть горою за своїх дітей. Він їх згуртовує командною грою в волейбол. Діти разом хочуть здобути перемогу. Спочатку наша команда програє, через нечесну гру суперників. Й Вадик відстоює справедливість. Діти потребують уваги дорослих більше, ніж ми думаємо. Але не вимогливих, а дорослих-друзів", - каже актор Тарас Шевченко.

Діти потребують уваги дорослих більше, ніж ми думаємо

Перший презентаційний ролик знімали на російській мові, бо його показували інвесторам з Грузії. Сам фільм буде україномовний.

"Події відбуваються у країні, дуже схожій на Україну. Наш головний герой – пластун. Робот – це його партнер та помічник, який допомагає йому врятувати світ. Так я і розкрив сюжет нашого фільму. Кіно в Україні знаходиться в замкнутому колі. У нас нема можливості зняти хороші фільми, бо нема грошей. Грошей нема, бо у нас не знімають хороше кіно. Є лише один вихід - зняти фільм, який доведе, що українське кіно може конкурувати зі світовим. Ми почали роботу над "Боботом" свідомо. Знаючи, що прибутку в Україні він не принесе. У нас не можна зняти фільм, показати його в кінотеатрах й хоча б повернути гроші. Хоча американські стрічки у нас мають прибутки. Плануємо прокат в Європі, США та Азії", - каже продюсер фільму "Бобот" Олексій Москаленко.

. Для батьків зараз проблема знайти україномовні стрічки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 нових українських стрічок зібрали в одному відео

Бюджет фільму - 20 млн грн. Половину бюджету надала грузинська кінокомпанія. Другу половину профінансувало Державне агентство України з питань кіно.

"Це не дитяче кіно. Фільм для сімейної аудиторії. Потрібний для того, щоб було на чому виховувати підростаюче покоління. Для батьків зараз проблема знайти україномовні стрічки. З цим я зіткнувся особисто. Такі картини робити важко. Команді треба розповісти історію, яка буде цікава дітям й їх батькам, бо вони обирають на що піти. В кадрі багато трюків та спецефектів. Головні герої - діти. Їх не можна довго тримати на майданчику. Та й двадцять мільйонів для такого фільму - це не велика сума", - каже голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Фільм вийде в прокат навесні 2018-го року.

24 серпня на екрани вийде український бойовик "Червоний" Зази Буадзе. Бюджет фільму становить 20 млн грн. Половину коштів йому забезпечує Держкіно. Фільм знятий за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Це історія українських політв'язнів в радянському концтаборі

Зараз ви читаєте новину «"Когось вдягнули в мій костюм й він полежав замість мене" - як знімають українське фентезі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі