пʼятниця, 07 травня 2021 12:26

Книжковий арсенал треба організувати, як аеропорт – Олеся Островська-Люта про новий формат фестивалю

Автор: Сергій Старостенко
   Директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта: "Через ковід на Книжковому арсеналі вдвічі зменшили кількість подій і сцен"
Директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта: "Через ковід на Книжковому арсеналі вдвічі зменшили кількість подій і сцен"

Цьогорічний Книжковий арсенал буде контрольованішим через пандемію коронавірусу. Про це розповіла директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта в програмі "БОЧКА. Розмова по-українськи" на YouТube-каналі Gazeta.ua.

10-й Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал відбудеться 23-27 червня. Раніше планували провести наприкінці травня, але через квітневий локдаун у Києві перенесли.

"Це означає - жодних черг по квитки. Білетів буде обмежена кількість, їх продаватимуть тільки онлайн і на певний часовий проміжок. Автограф-сесії теж. Усе, що можна, винесемо на вулицю. Це ще чималі вкладення, бо там треба збудувати інфраструктуру. Удвічі зменшили кількість подій і сцен. Жартуємо, що маємо організувати Арсенал, як аеропорт", - пояснює Олеся Островська-Люта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що варто почитати на Книжковому арсеналі

За її словами, якщо на кінець червня буде високий рівень зараження, фізичну частину заходу доведеться скасувати. А професійна програма для видавців, агентів, авторів із різних країн буде не такою великою й відбуватиметься онлайн.

"Раніше частиною фестивалю був певний хаос і неконтрольованість, - продовжує Олеся Островська-Люта. - Відвідувач Книжкового арсеналу - це такий фланер часів французької літератури XX століття. Це людина, яка багато годин іде містом і вловлює його дух, міркує і, можливо, сама творить, пише вірш. Наш відвідувач теж крокує простором, бачить книжки, людей, виставки, чує концерт, занурюється в атмосферу, зустрічає знайомих, яких не бачив із попереднього фестивалю. Вона постійно взаємодіє, прогулюється. У цьому - особлива цінність. Чи можна це передати онлайн? Можливо, через якісь комп'ютерні ігрові форми, в яких можуть брати участь багато людей. Але їх треба створювати з нуля. Цих рішень поки немає".

2 лютого на YouТube-каналі Gazeta.ua стартувала програма інтерв'ю "БОЧКА. Розмова по-українськи" з розмови з філософом Володимиром Єрмоленком. 24 лютого письменник Станіслав Асєєв розповів про 31 місяць полону в ДНР. 21 березня Павло Казарін пояснив, чому Навальний може стати новим Путіним. Разом із гостями програми намагатимемося збагнути, що в часи змін відбувається на всіх рівнях від культури до геополітики, віднайти відповіді, як і куди рухатися Україні. Веде програму журналістка Ольга Богачевська.

Зараз ви читаєте новину «Книжковий арсенал треба організувати, як аеропорт – Олеся Островська-Люта про новий формат фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі