четвер, 14 вересня 2017 18:34

Книги для дітей: про статеве виховання треба говорити із народження
6

Книга Анни Герцог "Не в капусті й не лелека"
Фото: Ольга Васьків
Книга Анни Герцог "Не в капусті й не лелека"
Книга Анни Герцог "Не в капусті й не лелека"
Книга Анни Герцог "Не в капусті й не лелека"
Книга Анни Герцог "Не в капусті й не лелека"

На 24 Форумі видавців представили новинку – книгу пдля дітей Анни Герцог "Не в капусті й не лелека" від видавництва "Талант". Текст книги був розроблений спільно з докторами, схвалений багатьма педагогами і акуратно адаптований для розуміння дітьми. Ілюстрації для видання підготувала німецька художниця Жоель Турлоніас.

У книзі на прикладі дружньої родини доступно подається інформація, як і звідки беруться діти, як відбувається процес зародження нового життя, розвиток дитини в утробі і сам процес народження. Головні герої книги – діти Оскар та Мія чекають на появу братика чи сестричка, вони задають по дитячому прості питання: як малюк взагалі опиняється в маминому животику? Чим відрізняються хлопчики від дівчаток? На всі ці дитячі запитання книга має делікатні пояснення з цікавими розповідями та картинками.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Стартує Форум видавців: які новинки привезли учасники

Книгу у Львові презентували блогерка, лікарка Аліна Штефан і секс педагог, авторка освітніх програм Юлія Ярмоленко.

"Дехто із батьків не знає, коли починати говорити про статеве виховання з дітьми. Треба починати із самого народження, згодом книги такого плану дуже стануть в нагоді батькам. Починаючи з 2 років дитина починає цікавитися своїм тілом, важливо в цей момент дати їй можливість вивчати власне тіло, адже вона ще не розуміє, чому торкатися вушка можна, а між ніжками – ні. Секс-виховання – це не просто розмови про секс і статевий акт, це виховання про здоров'я, фізіологію тіла, безпеку", - каже секс-педагог Юлія Ярмоленко.

Батькам фахівці радять заздалегідь підготуватися, як і яким чином вони будуть розповідати дітям звідки беруться діти, аби не бути захопленими зненацька. Якщо дитина дізнається про це з вулиці у перекрученому ракурсі – шкоди може бути більше. Також довіра для батьків значно знизиться.

Нагдаємо, фокусна тема цьогорічного Форуму – "Точка творення". На захід привезли понад 100 тонн книжок – цього року українські видавництва видали кілька тисяч назв нових книг спеціально до Форуму. Гості заходу зустрінуться з понад 1000 авторів з 24 країн світу, інтелектуалів, художників та культурних діячів. Події Форуму відбудуться на 39 локаціях. Головна локація – Палац мистецтв на вулиці Коперніка, 17.

Зараз ви читаєте новину «Книги для дітей: про статеве виховання треба говорити із народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі