Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 21:45

Класику світового кіно покажуть на великих екранах мовою оригіналу

Автор: facebook.com
  Із 30 травня до 5 червня в кінотеатрах мережі "Планета Кіно" можна буде побачити відреставровану версію фільму "Форрест Гамп" англійською мовою. Це перший із серії показів кінокласики на великих екранах
Із 30 травня до 5 червня в кінотеатрах мережі "Планета Кіно" можна буде побачити відреставровану версію фільму "Форрест Гамп" англійською мовою. Це перший із серії показів кінокласики на великих екранах

Класику світового кіно мовою оригіналу демонструватимуть в українських кінотеатрах. Cерію показів організовують мережа "Планета Кіно" та дистриб'ютор KyivMusicFilm.

Першим стане показ відреставрованого фільму режисера Роберта Земекіса "Форрест Гамп" 1994 року.

"Форрест Гамп" — захоплива історія про людину, в якій живе дуже багато особистостей. Фантастичним чином він перетворюється у відомого футболіста, героя війни, успішного бізнесмена. Кожен день він постає в новому образі, які об'єднує одне — доброзичливість та веселість. IQ Форреста нижче норми, з нього знущаються у школі, в нього немає друзів, а містяни сприймають його як міського божевільного. Всупереч тому, що люди передрікали Форресту нещасливе майбутнє, йому вдається втілити свою американську мрію в життя. Він знайомиться з президентом, несвідомо стає трендсетером світу поп-культури, впливає на політичне та дипломатичне життя країни. Попри свої особливості, Форрест доводить усьому світу, що не володіючи гострим розумом, можна мати щось більше — добре серце, любов та чесність. Здатність дивитися на дорослий світ очима дитини допомогла йому зберегти моральний компас правильним, навіть у найскладніші моменти", - йдеться в синопсисі на офіційній сторінці події у Facebook.

Подивитися "Форреста Гампа" можна буде в мережі "Планета Кіно" в Києві, Харкові, Львові, Одесі та Сумах із 30 травня до 5 червня.

"Це вперше класика кіно доступна для легального перегляду в українських кінотеатрах на регулярній основі в якості, якої вона заслуговує", - каже співзасновник KyivMusicFilm Кирило Марікуца.

Упродовж наступних трьох місяців також покажуть "Сніданок у Тіффані" та "Красу по-американськи".

Фільми будуть демонструватися англійською з українськими субтитрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чужого привезуть до Києва

"Форрест Гамп" здобув 6 премій "Оскар", зокрема за "найкращий фільм". У світовому прокаті стрічка зібрала $677 млн, посівши друге місце у списку найкасовіших прем'єр 1994-го. За "культурне, історичне, естетичне значення" 2011 року драму занесли до Національного реєстру фільмів США для зберігання в Бібліотеці Конгресу.

Зараз ви читаєте новину «Класику світового кіно покажуть на великих екранах мовою оригіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі