понеділок, 14 вересня 2020 00:45

Класику наукової фантастики покажуть на великому екрані в Києві

Автор: facebook.com
  Футуристичні фільми 1960-1990-х, які рефлексують про майбутнє, увійшли до програми ретроспективи кінофестивалю "Київський тиждень критики". Триватиме у столиці 22-28 жовтня
Футуристичні фільми 1960-1990-х, які рефлексують про майбутнє, увійшли до програми ретроспективи кінофестивалю "Київський тиждень критики". Триватиме у столиці 22-28 жовтня

4-й кінофестиваль "Київський тиждень критики" оголосив тему ретроспективної програми. Покажуть 6 класичних науково-фантастичних фільмів.

Добірка отримала назву "Дивні дні". Це колекція футуристичних стрічок 1960-1990-х, присвячена уразливості сьогодення та непевності майбутнього.

"2001 рік: Космічна Одіссея", реж. Стенлі Кубрик, Велика Британія, США, 1968

Екіпаж космічного корабля "Діскавері" - два капітани та їхній бортовий комп'ютер HAL 9000 - досліджують галактику, щоб зрозуміти, чому інопланетяни стежать за Землею, за сюжетом. У рамках "Київського тижня критики" покажуть реставровану версію картини. Була створена 2018-го під керівництвом режисера Крістофера Нолана до 50-ї річниці прем'єри та стала фільмом відкриття 71-го Каннського кінофестивалю.

"Відеодром", реж. Девід Кроненберґ, Канада, 1983

Телевізійний продюсер розшукує свіже і оригінальне порно для свого піратського кабельного каналу. Одержимий усе більш відвертими відео для своєї аудиторії. Натрапляє на "Відеодром" – передачу про секс і вбивства, багаторазовий перегляд якої розкладає не тільки психіку, але і плоть людини, за сюжетом.

"Привид у броні", реж. Мамору Осії, Японія, 1995

2029 року кордони між державами остаточно зникли завдяки поширенню комп'ютерних мереж, штучного інтелекту і кібертехнологій, а грань між людиною і машиною практично стерта. Коли хакер на прізвисько Ляльковод починає втручатися в політику, 9-й відділ Міністерства громадської безпеки - група кібернетично модифікованих поліцейських - отримує завдання знайти і зупинити злочинця, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер серіалу "Чорнобиль" виступить у Києві

"Бразилія", реж. Террі Гілліам, Велика Британія, США, 1985

Стрічка розповідає про суспільство, скуте тотальною бюрократією. Сем Лаурі задоволений своїм життям, віддає перевагу роботі дрібного клерка та згоден миритися із власним необлаштованим побутом усупереч волі матері, яка належить до еліти правлячої системи. Раптово він зустрічає дівчину, яку постійно бачить у своїх снах. Заради того, щоб знову зустріти її, він наважується на зміну роботи, за сюжетом.

"Чужі серед нас", реж. Джон Карпентер, США, 1988

Будівельник знаходить незвичайні окуляри. Одягнувши їх, бачить, що політики і громадські лідери - насправді інопланетяни, які здійснюють прихований вплив на підсвідомість людей. Їхня місія – проводити масову кампанію з підпорядкування землян своїй волі, за сюжетом.

"Парк покарань", реж. Пітер Воткінс, США, 1971

Людей, які не бажають воювати у В'єтнамі, співачку хіпповських пісень і борця за права афроамериканців засуджують на великі строки як "неблагонадійних" членів суспільства. Після вироку їх відвозять у пустелю – до Парку покарань, де молоде покоління поліцейських тренується на них застосовувати зброю, за сюжетом.

"Київський тиждень критики" пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 22 до 28 жовтня. На відкритті відбудеться церемонія нагородження щорічною національною премією кінокритиків "Кіноколо".

"Київський тиждень критики" – міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. Організатор – компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Програма складається з трьох секцій – міжнародної програми з актуальними стрічками з лайнапів головних світових кінофестивалів, тематичної ретроспективи культової класики, а також київських прем'єр головних українських фільмів року. У рамках 4-го кінофестивалю також створено індустріальну секцію "Перший погляд". До неї увійдуть студентські картини, відібрані студентами, які вивчають кіномистецтво. Під час заходу ці роботи будуть представлені провідним українським продюсерам, відбірникам кінофестивалів та кінокритикам.

Зараз ви читаєте новину «Класику наукової фантастики покажуть на великому екрані в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі